Imatge de Tomàs Molina al seu Instagram.

Tomàs Molina alerta sobre el radical canvi de temps que arriba a Catalunya: «Congelat»

«Sembla que a partir de dilluns, tot el que queda de gener serà com els dels d'hiverns de quan erem petits!», adverteix Molina

El que diu Tomàs Molina va a missa. El meteoròleg de TV3és una espècie d'oracle de la meteorologia a Catalunya i el cert és que s'ho ha guanyat a pols. Alumne avantatjat d'Alfred Rodríguez Picó, Molina és un autèntic expert de la meteorologia a Catalunya i té un crèdit inesgotable per parlar dels canvis de temps que arriben a casa nostra. 

Com el que arriba a partir de la setmana vinent. Més concretament, com el que arriba a partir del dilluns, 16 de gener. «Sembla que a partir de dilluns, tot el que queda de gener serà com els dels d'hiverns de quan els boomers erem petits! Tornen els tolls congelats a terra!», va dir Molina a través del seu Twitter. 

La setmana dels barbuts

L'alerta arriba a partir de dilluns. Serà aleshores quan Catalunya es veurà sotmesa a una baixada generalitzada de les temperatures. I és que és una tradició. La setmana vinent entrem a la setmana dels barbuts, la més freda de l'any, segons diu la tradició. 

Lluny de les altes temperatures que hem viscut durant els dies de Nadal, les temperatures baixen radicalment ajustant-se a la saviesa popular i diumenge s'obrirà la porta a un brusc canvi de temps. 

Imatge de la comparativa entre aquest dimecres i el dimarts vinent
Imatge de la comparativa entre aquest dimecres i el dimarts vinent. | Catalunya Diari

La denominació de la setmana dels barbuts es deu a les barbes llargues dels sants d'aquests dies. Generalment han estat dies de fred i coincideixen amb Sant Hilari, Sant Maur, Sant Antoni Abat, Sant Fructós i Sant Vicenç. 

Ventades i baixada general de les temperatures

I és que per la setmana vinent s'espera una baixada generalitzada de les temperatures. Dimarts, 17 de gener, s'esperen fortes ventades, així com també ruixats que arribaran acompanyats d'una gran onada de fred. 

També arriben alertes per neu a cotes baixes. La cota de neu anirà baixant dels 1.000 metres a principis de setmana cap fins als 400 el dijous 19 de gener. El fred, per tant, està garantit. Així que ja saben: fem cas a Tomàs Molina, abriguem-nos i rescatem totes les peces possibles de l'armari. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp