Imatge de Tomàs Molina durant El Temps, a TV3.

Tomàs Molina avisa sobre què passarà aquest Nadal: «No és el que hauria de ser»

Boires, llargues estones de sol i temperatures per sobre de l'època de l'any per aquest cap de setmana

Els dies que venen seran calorosos. Sí, no és pas un error. Si et trobes al litoral, aquest cap de setmana podràs passar les festes nadalenques en màniga curta.

Tal com ha alertat el meteoròleg de TV3 Tomàs Molina, les temperatures màximes arribaran als 23 i 24 graus a causa d'una massa d'aire càlid que ens envairà. També estarà present un vent calent de ponent que arribarà a la costa. Així doncs, podem parlar d'un Nadal atípic si més no o el més calorós dels últims anys, això sens dubte.

Unes temperatures inusuals pel mes de desembre

Tant aquest divendres, 23 de desembre, com tot el cap de setmana de Nadal i Sant Esteve, les temperatures seran molt superiors al que tocaria. Així ho va declarar en Tomàs Molina al telenotícies: «Estem per sobre de les temperatures que hauria de fer. No hauria de ser. Estem entre 5 i 6 graus per sobre de les temperatures històriques a Catalunya».

Imatge de Tomàs Molina, d'El Temps, de TV3.
Tomàs Molina, alerta: serà un Nadal calorós a Catalunya | TV3

Així doncs, tindrem un Nadal calorós i que fins i tot podrem anar en màniga curta a les zones de costa del territori català. «Per Nadal, generalment, estarem entre els 23 i 24 graus en molts indrets», va declarar el meteoròleg de la televisió pública catalana.

El pic màxim d'aquestes temperatures s'espera per diumenge, dia de Nadal. A partir d'aquí les temperatures s'aniran normalitzant per a l'època de l'any en la qual estem.

Les boires i el sol seran la tònica a Catalunya

Per aquest cap de setmana de Nadal i dilluns Sant Esteve s'esperen boires a les zones d'interior del territori català. Aquestes seran persistents nit i dia. L'acumulació de boira al territori provocarà que en aquestes zones les temperatures es mantinguin baixes. No s'espera cap mena de precipitació al llarg d'aquest cap de setmana llarg.

Per una altra banda, s'esperen llargues estones de sol a la majoria del territori català. Aquest fet, juntament amb la massa d'aire càlid que creuarà el país, farà que les temperatures màximes s'enfilin fins als 24 graus. Així doncs, temperatures altes, llargues estona de sol i boires durant tot el dia per aquest inici de les festes de Nadal.