Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Tomàs Molina primer pla

Tomàs Molina explica fins quan durarà aquesta calor desmesurada: «Nits de mal dormir»

Segueix l'onada de calor a Catalunya. Les temperatures podrien superar els 40º

Els meteoròlegs feia temps que ens alertaven de la presència d'una gran massa de calor que s'aproximava i que provocaria una pujada en les temperatures. Ara, ja la tenim aquí. 

La nova onada de calor a Catalunya ha colpejat el territori amb molta força, fins a tal punt que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha hagut d'activar l'alerta vermella per altes temperatures en tot el país. No és una alerta irrisòria, ja que des del Meteocat alerten que es pot tractar de temperatures d'absolut rècord. 

Tomàs Molina hi posa dates

Tomàs Molina va reaparèixer el passat dilluns al 'Planta Baixa' de TV3 per a compartir la predicció del temps per a les pròximes hores. «Si resistim a aquest dimarts, ja podrem dir que hem passat la setmana», deia Molina.

Segons el meteoròleg, el pic de calor d'aquesta setmana es trobarà entre aquesta passada nit de dilluns i la nit del dimarts vinent. Per tant, no és d'estranyar que aquestes siguin «nits de mal dormir», ja que aquestes temperatures asfixiants perduraran durant aquelles hores. 

Tomàs Molina avisa que en gran part del país les temperatures estaran per sobre dels 40ºC, sobretot la zona de les comarques de Ponent, Catalunya Central i l'interior de l'Empordà.

Això sí, a partir del proper dimecres, 19 de juliol, la temperatura hauria de tornar a la normalitat per l'època i abandonaríem aquesta tendència dels 40ºC generalitzats. 

Gran part de Catalunya, en alerta vermella

Aquest dimarts dia 18 de juliol, sembla que les temperatures segueixen en el seu pic. Segons Meteocat, aquest dimarts especialment conviurem amb màximes que podrien ser, en algun cas, històriques. 

Gran part del territori català està en  alerta vermella amb la predicció d'unes temperatures que podrien superar els 40º sobretot a les províncies de  Lleida i Girona.

Pel que fa al litoral i prelitoral  de Catalunya, les temperatures podrien oscil·lar entre els  30º i 40º. Això sí, la xafogor predominarà en tot el territori català.

Mapa amb les alertes per calor per dimarts 18 de juliol
Mapa de les temperatures de Catalunya | Meteocat

Això sí, serà una espècie d'oasi. Les temperatures baixaran tan ràpidament com han pujat i a partir del dimecres, 19 de juliol, ja hauríem de tornar a tenir temperatures normals per a l'època. El Meteocat i Tomàs Molina ho diuen així. Haurem d'estar alerta.