Primer pla del meteoròleg Tomàs Molina

Tomàs Molina reapareix i fa un avís sobre el cap de setmana: per fi una bona notícia

El meteoròleg alerta sobre la temperatura dels pròxims dies

L'estiu ja ha arribat i la calor també. Per això, no és gens estrany que cada cop faci més i més calor a casa nostra, encara que, les pluges dels darrers dies han servit per refrescar.

Després d'una tarda de dijous de ruixats intensos i tempestes fortes al Bages i al Vallès, Tomàs Molina ha avisat sobre el temps que ens espera en els pròxims dies. 

Sembla que la tònica de les tardes de pluges no canviarà. Aquestes, continuaran presents, encara que, cada cop aniran perdent més força i intensitat. 

«Temperatures de bon dormir»

La previsió per aquesta tarda, de divendres 30 de juny, és que la pluja pugui afectar a les comarques de Girona i a l'interior, a l'àrea del Pirineu.

Mapa de la previsió meteorològica del 30 de juny a Catalunya
Diverses comarques per pluges aquesta tarda. | Meteocat

Es preveuen pluges amb perill moderat a l'Alt Empordà, al Ripollès, a Osona, al Vallès Oriental i al Maresme, sobretot, entre les 12 i les 18h. Els xàfecs seran d'intensitat feble i moderada, i durant la tarda poden anar acompanyats de tempesta i calamarsa.

Malgrat tot, segons informa el Meteocat, als punts del nord-est és possible que a partir de la tarda les precipitacions siguin localment fortes i acumulin quantitats abundants d'aigua.

On s'espera que siguin més fortes és a la Garrotxa, a la Selva, al Baix Empordà, al Gironès i al Pla de l'Estany, entre les 12 i les 18h. En canvi, a partir de les 18 h, l'alerta per perill alt de pluges només afectarà les comarques del Maresme i la Selva

Darrere d'aquestes pluges, arriba un canvi radical. Després del fort front d'aquest dijous i divendres, les temperatures nocturnes baixaran a tot Catalunya.

Segons el meteoròleg, «les temperatures baixaran durant la nit de divendres a dissabte i es dormirà com a reis i com a reines».

També ho faran de dissabte i diumenge, i fins i tot de diumenge a dilluns, on encara no haurà pujat la temperatura nocturna. Per tant, la part bona és que el cap de setmana serà de bon dormir i de temperatures força més baixes. 

Temperatures nocturnes baixes

Tal com ha indicat l'expert en meteorologia aquest dijous al 'Planta Baixa' deTV3, les temperatures nocturnes patiran un descens aquest cap de setmana i, per tant, podrem dormir fresquets.

Les temperatures nocturnes d'avui, divendres 30 de juny, rondaran els 17ºC a les Terres de l'Ebre, la mínima serà de 15ºC a Horta de Sant Joan.

Al Camp de Tarragona les temperatures se situaran entorn dels 20ºC, la mínima serà de 15ºC a El Lloar. A Lleida, seran de 16ºC. A Barcelona, se situaran entorn els 20ºC, la mínima serà de 14ºC al Moianès.

A la Catalunya Central, les temperatures també seran lleugerament més baixes que els darrers dies, se situaran entorn dels 15ºC. A Girona, rondaran els 16ºC i, a l'Alt Pirineu, estaran entorn els 10ºC, la mínima serà de 8.

Mapa amb les temperatures que s'esperen a Catalunya el 30 de juny
Les temperatures nocturnes patiran un petit descens. | Meteocat

Dissabte, les temperatures patiran un petit descens. A les Terres de l'Ebre, la temperatura nocturna se situarà, entorn els 15ªC. Al Camp de Tarragona, la mínima serà de 16ºC. A Barcelona, de 18ºC. A Lleida, 15ºC.

A la Catalunya Central se situarà entorn dels 14ºC. A Girona, entorn els 15 i, a l'Alt Pirineu, rondaran els 10ºC.

Mapa amb les temperatures que s'esperen l'1 de juliol a Catalunya
Dissabte, les temperatures nocturnes seran més baixes. | Meteocat

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!