Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Tomàs Molina al Col·lapse de TV3.

Tomàs Molina revela el seu pitjor moment a TV3: «Vaig dir que moriria molta gent»

«Em va ofendre a mi mateix que jo estigués informat i la resta no»

TV3i Tomàs Molina, Tomàs Molina i TV3. Parlem d'un duet indivisible. El meteoròleg badaloní és una de les cares més reconegudes de la corpo i tota una institució a l'hora de parlar del temps a Catalunya. Per això mateix, les seves intervencions van més enllà de l'espai de la meteorologia. 

El passat dissabte, Molina visitava el plató del 'Col·lapse' de Ricard Ustrell per parlar de la complicada situació que travessem a casa nostra amb una sequera que sembla no tenir fi. Molina, que explicava que el camí de sortida a aquesta problemàtica és «la reutilització de l'aigua», sorprenia en el tram final de l'entrevista en parlar per primera vegada d'un dels seus pitjors moments a TV3

Va ser amb el tsunami del 2004 a l'Oceà Índic. El terratrèmol va originar onades de fins a 30 metres que van devastar les costes de Tailàndia, l'Índia, Sri Lanka, Indonèsia i en molts altres països. Van morir 227.898 persones i es van registrar més de 125.000 ferits. Una tragèdia. 

«Em vaig sentir malament»

El tsunami va arribar quan faltaven 2 minuts per a les dues de la matinada (hora catalana) del 26 de desembre del 2004. Hores abans, Tomàs Molina avançava les terribles conseqüències que tindria el fenomen a TV3. «Matarà molta gent», va arribar a dir. 

«És un dels moments de la meva vida en que jo m'he sentit malament. Malament com a professional. Perquè ara, gràcies a la tecnologia, sabem en quina hora arribaran els tsunamis en cada lloc. I jo, el 2004, vaig sortir per TV3 i vaig dir a la gent: 'Demà al matí el tsunami arribarà a Madagascar i matarà molta gent'. I què va passar l'endemà al matí? Que va matar milers de persones a Madagascar», va dir Molina al 'Col·lapse'. 

En aquesta línia, el meteoròleg badaloní argumentava que amb un accés global a la informació s'hauria pogut reduir l'impacte de la tragèdia. «És trist perquè que et mati un tsunami és de tontos, disculpeu l'expressió. L'únic que has de fer quan ve un tsunami és apartar-te. Em va ofendre a mi mateix que jo estigués informat i la resta no», va explicar.

«Trobo que és inacceptable que nosaltres ho sapiguem i la resta no. Hem de millorar l'alerta precoç en els llocs que no tenen accés a la informació», sentenciava Molina. 
 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!