Imatge d'arxiu del locutor de ràdio de Rac1, Toni Clapés

L'al·legat de Toni Clapés contra la classe política: «Aquest país és un pur desastre»

El presentador del 'Versió RAC1' va carregar durament contra els debats que es produeixen a la política nacional

Els oients habituals del programa 'Versió RAC1', que s'emet cada tarda a l'emissora del Grup Godó, són coneixedors del to àcid i contundent que el seu director i conductor, Toni Clapés, gasta sovint contra la classe política catalana i espanyola. Recentment, però, s'ha produït un exemple clar en aquest sentit. Aquest dilluns, 19 d'octubre, el programa emetia una de les seves seccions habituals, on el veterà periodista parlamentari Josep Maria Martí comenta l'actualitat política. Enmig de la conversa, on Martí comentava les dificultats burocràtiques per tramitar i cobrar els ERTOs, Clapés va esclatar de nou.

Clapés dispara contra la classe política espanyola...

El director del 'Versió RAC1' va apuntar tant a la classe política espanyola com a la catalana. Així, va manifestar que «veiem sovint debats al Congrés que no aporten absolutament res». «Què està aportant el Partit Popular? Què estan aportant formacions que estan al govern espanyol i que en el seu dia eren bandera de la igualtat?», es preguntava Toni Clapés. «Només es parla de tapisseria, és a dir, de banderes. D'això sí que se'n parla, a veure qui la té més gran», retreia el director del programa de tardes del Grup Godó.

«I mentrestant, els autònoms deixats de la mà de Déu i els petits propietaris de bars i restaurants tancats i ja s'aclariran, i els afectats pels ERTO, a la ruïna», va etzibar, preguntant-se «per què el govern espanyol, Unides Podem, l'oposició no parlen de qüestions econòmiques?». «Aquest país és un pur desastre, i aquesta setmana encara tindrem una moció de censura totalment innecessària» deia un Clapés que acabava reblant-ho dient que «tenim la classe política que tenim».

... i també la catalana

Però no tan sols hi va haver estripada contra els polítics espanyols. Toni Clapés no va dubtar a referir-se a l'administració autonòmica de Catalunya, on va assegurar que «no hi ha ni un duro» i va carregar contra els 40 milions en ajudes que ha anunciat el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès. «No sé d'on els traurà, a no ser que trobin petroli a la plaça de Sant Jaume, a banda que amb 40 milions no n'hi ha ni per començar».

Un autèntic al·legat de Clapés contra la classe política en un moment extraordinàriament delicat, on la desafecció cap a les administracions és creixent. «Per cert, alguna gent després els vota», ha reblat.