Logo d'Amazon

Toni, l''afortunat' català que rep paquets d'Amazon a casa seva sense demanar-los

Des de fa més d'un any rep 2 o 3 paquets al mes al seu nom però sense més explicacions

En Toni Trueba és un veí d'Abrera, al Baix Llobregat, que fa mesos que rep paquets d'Amazon a casa seva, paquets que ell no ha comprat però que arriben a casa amb el seu nom i sense cap mena d'explicació més. 

Segons ha explicat en una entrevista a 'Rac 1', ni tan sols és client d'Amazon, mai ha demanat res a través de la seva pàgina web, però cada mes rep entre 2 i 3 paquets on «només hi posa Toni, sense els cognoms». Assegura que no sap qui se'ls envia i que «està flipant, sembla una broma pesada».

Els fets van començar fa poc més d'un any, quan la dona d'en Toni es va quedar embarassada. El primer paquet que van rebre a casa va ser un iglú per a nadons, un fet que els va fer pensar que realment es tractava d'un regal d'algun conegut per a aquesta ocasió especial. Però la cosa no va acabar aquí, i el que va començar com una coincidència es va convertir en una espècie de tradició. 

Dos o tres paquets al mes

Amb el pas del temps, van seguir rebent diversos paquets a casa, entre dos i tres cada mes: una funda per al mòbil, nines, un dosificador de pastilles o una motxilla. En adonar-se que això ja no podia ser cap coincidència, en Toni va intentar esbrinar qui li estava enviant tants paquets a casa i va contactar amb Amazon.

La companyia americana, però, s'ha negat a proporcionar dates sobre aquestes compres acollint-se a la llei de protecció de dades, així que en Toni va recórrer als Mossos d'Esquadra. La policia catalana tampoc ha pogut fer res per ajudar-lo, i fins i tot li van dir que «el dia que li enviessin droga, que els truqués, que si no, no podien fer res». Així que en Toni segueix sense saber qui està enviant tants regals a casa seva cada mes. 

I què n'ha fet en Toni dels regals? Doncs alguns se'ls ha quedat, segons ell mateix ha explicat, mentre que altres els ha regalat a amics, familiars, i fins i tot als repartidors que els porten a casa seva. «A més d'un missatger li he regalat el paquet, que se l'endugui directament i se'l quedi», ha explicat.