PREVISIÓ

Diumenge radiant: arriba el dia més aprofitable del cap de setmana

Torna la festa d'estiu del MNAC amb 'La Nit del Museu Nacional'

El pròxim dissabte a la nit, obrirà les portes de forma gratuïta
El MNAC obrirà les portes el dissabte de forma gratuïta per a oferir «art, música, festa i gastronomia» | Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

 

Com ja és tradicional a Barcelona, cada any se celebra 'La Nit dels Museus', per a poder gaudir d'una vesprada dels museus més emblemàtics de la ciutat de manera gratuïta. Tot i que aquest any la jornada ja es va celebrar el passat mes de maig, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) repeteix la jugada com ja porta fent des de fa anys, fins al punt que ja s'ha convertit en tradició.

 

El MNAC convida a tota la ciutadania a assistir a la «gran festa d'estiu» amb la 'Nit del Museu Nacional 2019'. El pròxim dissabte 6 de juliol, el MNAC obrirà les seves portes de forma gratuïta a partir de les 20 h fins a la 1 h.

 

Art, música, festa i gastronomia

Durant el vespre, els visitants al museu podran «gaudir del museu en un ambient lúdic i un horari diferent», segons ha explicat el mateix MNAC. La jornada comptarà amb l'art que fa peculiar al Museu, música, festa i tastos de gastronomia.

 

Durant la revetlla, els que acudeixin al Museu estaran acompanyats de l'orquestra 'La Salseta del Poble Sec', una de les agrupacions musicals més sòlides i sol·licitades per a les festes majors arreu de Catalunya.

 

A més, també podran gaudir de comentaris de les obres romàniques que es troben al MNAC. Aquesta petita exposició es durà a terme «amb motiu del centenari de l'inici de la campanya d'arrencaments de pintures murals dels Pirineus», segons ha fet públic el Museu.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

  

Una de les introduccions que ofereix el MNAC és a l'exposició d'Antoni Fabrés | Catalunya Diari

 

Comentaris d'art i introduccions a noves exposicions

També es podrà assistir a introduccions a dues exposicions diferents entre les 20 h i les 23 h. Aquest és el cas d'Antoni Fabrés, famós escultor i pintor català durant el segle XX, i exposició la qual es proposa recuperar l'obra d'un pintor català que en vida va tenir un gran èxit, però que, amb el pas del temps, ell i les diferents generacions historiogràfiques s'han anat oblidant. La seva exposició es pot visitar amb normalitat des del passat 31 de maig i fins al pròxim 29 de setembre.

 

La segona introducció es durà a terme a l'exposició 'Oriol Maspons, la fotografia útil'. El fotògraf barceloní va exercir un paper clau en la renovació del llenguatge fotogràfic a Espanya entre la dècada dels anys 50 i 60. Aquesta és la primera gran exposició que es fa en retrospectiva sobre la seva obra, i fa un recorregut per les més de quatre dècades d'activitat intensa que el fotògraf va dedicar a la seva passió. L'exposició quedarà inaugurada el pròxim divendres dia 5 de juliol, i es podrà visitar fins al 12 de gener del 2020.

 

També et pot interessar...