Imatge d'una nena dibuixant a casa

La tornada a l'escola satura les empreses de cangurs i en dispara la demanda a Barcelona

L'atur que ha provocat la crisi del coronavirus també ha incrementat l'interès per treballar cuidant infants

La pandèmia de coronavirus ha afectat de manera molt negativa a l'economia, colpejant molts dels sectors. Alguns, però, no només no han patit pèrdues, sinó que han mantingut la demanda i, fins i tot, l'han incrementat. És el cas de les empreses de cangurs. Segons explica el digital 'Tot Barcelona', citant fonts de l'empresa Silty, les sol·licituds a Barcelona s'han incrementat un 215% respecte de l'any anterior.

Les empreses de cangurs van viure un increment de demanda i facturació arran del decret de l'estat d'alarma. Ara, després d'un descens durant els mesos d'estiu, la tornada a l'escola ha revifat la demanda d'aquests serveis. Clàudia de la Riba, CEO de Nannify, ha explicat a 'Tot Barcelona' que «els avis ja no són una opció per deixar els nens, a causa de la seva vulnerabilitat al virus». De la Riba, que assegura que les peticions rebudes per la seva empresa també han estat superiors al 200% des de finals d'agost, ha assenyalat que «molts pares busquen una cangur de confiança a qui deixar els fills si alguna cosa es complica».

La demanda de cangurs també s'ha incrementat per la reticència d'algunes famílies a portar els fills a les llars d'infants, que no són d'escolarització obligatòria. En aquest sentit, Patrícia Adam, treballadora de Sitly, ha comentat al citat mitjà que «actualment, estem vivint un fenomen molt semblant al que vam viure al mes de març: quan van començar a tancar les escoles, els pares van buscar solucions alternatives per a la cura dels seus fills». Així mateix, Adam ha afegit que «en aquell moment, la demanda va augmentar en picat i ara passa el mateix».

L'atur dispara la demanda de feina com a cangur

En paral·lel a l'increment de la demanda de cangurs, s'ha produït també un augment en la demanda de feina com a cangur. És una conseqüència de l'increment de l'atur per culpa de la pandèmia de coronavirus. En aquest sentit, Nannify s'ha vist obligada a aturar el procés de validació de cangurs per poder equilibrar oferta i demanda.

Una de les persones que ha treballat uns mesos com a cangur és la Paula Zaragoza, que ha explicat que «estava en un ERTO de 20 hores setmanals i necessitava buscar feina. Vaig pensar que ser cangur era una bona opció i en acabar el confinament vaig començar a treballar d’això». La jove ha revelat que els pares dels nens que va cuidar «no van demanar-me cap cosa excepcional per la Covid-19, només em preguntaven si havia estat en contacte amb algun positiu i vigilaven molt la higiene».