Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós

Jaume Padrós agraeix que finalment no s'obri l'oci nocturn durant la situació de rebrots

«La situació en què estem no permet ni que ens desviem de la coherència del discurs del Govern de cara a la població», ha declarat el metge

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós
Jaume Padrós celebra que no es dugui a terme la reobertura de les discoteques per al moment | ACN

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha agraït que finalment el Govern no hagi donat llum verda a l'obertura dels locals d'oci nocturn. «No puc dir que ho celebro però ho agraeixo», ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Padrós ha assegurat saber-li greu que aquest sector no pugui fer la seva activitat però ha afegit: «La situació en què estem no permet ni que ens desviem de la coherència del discurs del Govern de cara a la població». Per això, ha demanat a l'executiu català «missatges senzills, clars però amb coherència». Padrós ha recordat que s'està davant de la segona onada i el que cal és «no prendre mesures que puguin posar més en risc la situació».

Padrós respon a un manifest científic

El president del Col·legi de Metges de Barcelona va respondre el passat diumenge un manifest de societats científiques que reclama acabar amb les interferències polítiques en la lluita contra el coronavirus i va assegurar que no es pot «generalitzar». «Generalitzar sense rigor no és científic; els metges hem d'evitar caure en el populisme i fugir d'instrumentalitzacions partidistes i de desqualificacions corporativistes», va escriure a les xarxes socials.

Padrós va explicar que durant la pandèmia «s'han comès errors a tot el món» i no només per part de polítics i ha remarcat que hi ha hagut «molts» dirigents que han gestionat la crisi «raonablement bé» quan han d'escoltar els experts. El president del COMB va assegurar que comparteix la preocupació per la «insuficiència d'indicacions sostenibles i d'una línia d'actuació coherent» que denuncia el manifest. «Economia i salut van de la mà, per això crec que hem d'impulsar els màxims consensos per transformar el sistema sanitari i dotar-lo dels recursos suficients», va concloure.

55 societats científiques de l'Estat han fet públic un manifest on reclamen acabar amb les interferències polítiques en la presa de decisions referents al coronavirus i on asseguren que tot i que els polítics «manen» en relació amb la salut, «no en saber».