Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un policia nacional d'esquena amb una clau en un pany

Si en tornar de vacances veus aquest objecte a la porta de casa, truca a la Policia

La policia adverteix als ciutadans d'aquest perill a la tornada de vacances

Quan ens disposem a passar uns dies de vacances d'estiu, ens oblidem de tot i el que volem és descansar i deixar enrere la rutina diària, de vegades tan estressant.

És un tram de l´any de relaxació per recarregar piles. I encara que sigui una de les èpoques més plaents per a gran part dels catalans durant tot l'any, de vegades també té la seva cara negativa. La veritat és que aquestes sortides de casa poden ser aprofitades pels lladres.

Estem parlant que a l'estiu els robatoris a habitatges i cases augmenten notablement en estar desocupats. I l'oportunitat per a aquests lladres és ni que pintada per emprendre el seu pla.

La Policia adverteix: si hi ha això a casa en tornar de vacances, truca

Sens dubte, és una preocupació constant per a moltes famílies que se'n van durant diversos dies de vacances i deixaran les seves cases buides. Això sí, saben el risc que comporta i els lladres intentaran emportar-se objectes de valor i pertinences personals en molts dels casos.

Lladre intentant obrir la porta
Els lladres campen a plaer durant el període estival | Rcphotostock

A l'article d'avui posarem el focus en un objecte que pot indicar que els lladres han fet acte de presència a casa nostra. I és que parlem d'un senyal que fa pensar que la casa podria estar desocupada.

Aquesta manera de treballar per part dels lladres ha cridat especialment l'atenció de la policia. I és que en tot moment informa els ciutadans perquè puguin prevenir aquests robatoris i situacions complicades. Especialment, posen la seva major atenció quan la majoria de ciutadans se'n van de vacances.

Fa tot just uns dies, la Policia Nacional, publicava un missatge recurrent de l'estiu al seu compte de Twitter. Explicava el mètode dels lladres per marcar les cases de les seves potencials víctimes.

El missatge de la Policia si veiem aquest objecte a la porta de casa

Ens referim a un senyal que es deixa de forma premeditada a la porta, un lloc visible de l'habitatge. Estem parlant d'una manera estratègica per comunicar-se entre si i amb els seus còmplices i així podeu saber si la casa és buida o no durant gran part de l'estiu.

Estem parlant d'un senyal que us deixaria via lliure per poder robar a aquesta casa i planificar bé aquesta acció delictiva.

«Si tornes de vacances i et trobes testimonis de plàstic com aquests entre la porta de casa teva i el marc, no entris. No toquis res i truca al 091. Els col·loquen els lladres per comprovar si el domicili és buit i entrar a robar».

Muntatge amb l´interior d´una casa i un cercle amb un lladre vestit amb roba negra i la cara tapada
La Policia explica un dels modus operandi d'aquest tipus de lladres | Pexels, Industrial Photograph

Així han volgut alertar la població, i sobretot avisar del modus operandi dels lladres en un missatge que ha tingut una repercussió notable. La veritat és que en quatre dies, aquest avís policial ha arribat als 1000 likes i més de 400 retuits.

Evita emportar-te una sorpresa desagradable a la tornada de les vacances d'estiu

La policia ja sap com treballen els lladres. Amb aquesta recomanació tan directa cap als ciutadans, deixen clar un aspecte primordial. I és que si en tornar de les vacances es troben amb algun tipus d'objecte com aquests, actueu de pressa per evitar mals majors. Estem parlant d'uns objectes que es poden fer de diversos materials com paper, metall, plàstic i cartó.

En cas que vegis aquest tipus de senyals, no entris al teu habitatge i ràpidament truca a la Policia perquè pugui ajudar-te. Especialment per garantir la seguretat de casa teva, i així poder evitar una sorpresa desagradable després d'unes vacances de relax.