Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Tornen a augmentar els confinaments i les quarantenes a les escoles catalanes

Un 12,8% dels centres catalans tenen algun grup confinat

Com cada dia, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha actualitzat les dades d'incidència de la Covid-19 als centres educatius del país. En el balanç publicat avui, dia 5 maig, les dades tornen a augmentar després d'acumular diversos dies consecutius de descens. Pugen el número de grups confinats i el de les persones en quarantena, però es manté la xifra de només dos centres completament tancats per culpa del coronavirus: una a l'Alt Urgell i una altra al Segrià.

Més grups confinats i més persones en quarantena als centres catalans

Amb les dades actualitzades del Departament d'Educació, actualment hi ha 1.056 grups confinats a Catalunya, és a dir, 64 més que en el darrer balanç. Aquesta xifra representa l'1,47% dels centres que hi ha al país. Ahir aquesta dada se situava a 992 després de tres dies seguits de descens. Tot i això, comparat amb les setmanes anterior, sembla que la incidència va lleugerament a la baixa. I és que fa una setmana, els grups escolars confinats a Catalunya era de 1.246.

Pel que fa a les persones en quarantena, actualment n'hi ha 26.156, després de veure com en el balanç d'avui s'han comptabilitzat 1.594 casos nous. D'aquests 26.156 individus, la majoria pertanyen al col·lectiu d'alumnes (24.898 en total i 1.499 nous en les últimes 24 hores), seguit dels docents i personal d'administració i serveis (1.192 en total i 94 nous en les últimes 24 hores) i el personal extern (66 en total, 1 nou en les últimes 24 hores). Malgrat aquest ascens, les persones en quarantena a les escoles de Catalunya són relativament poques si les comparem amb les dades d'altres balanços anteriors. I és que, si bé és cert que aquesta xifra ahir se situava en 24.562, fa una setmana els casos superaven la barrera dels 33.000.

Pel que fa als positius acumulats als centres educatius catalans, aquesta xifra se situa ja en els 76.534 després que en l'última actualització del Departament d'Educació es comptabilitzessin 237 casos nous. En els darrers 10 dies, s'han registrat un total de 3.874 nous positius.

Dos centres tancats a Catalunya

Actualment, segons ha informat el Departament d'Ensenyament, hi ha dos centres educatius tancats a Catalunya. Es tracta de dos centres situats al Segrià i a l'Alt Urgell. A principis de setmana n'hi havia tres. A més, també hi ha 655 centres amb algun grup confinat, una xifra que representa el 12,83% dels 5.104 centres que hi ha al país.