Sanitari fent una PCR dins d'un cotxe

Últimes dades: Tornen a disparar-se les hospitalitzacions per Covid a Catalunya

Més de 200 persones han ingressat a l'hospital durant els últims dies

Sembla que la treva que ens havia donat la pandèmia ha arribat  a la seva fi perquè s'ha produït un augmentat de casos de Covid-19 que s'ha traduït en un augment considerable de les hospitalitzacions.

La pandèmia ha deixat més de 20.000 difunts i malgrat que semblava que les dades estaven millorant, les últimes xifres demostren que no és així. Durant els últims set dies han estat 232 els pacients ingressats per aquesta malaltia, dels quals 40 estan a l'UCI en estat crític. En canvi, la xifra de fa dues setmanes era de 5 persones menys, és a dir, 35 ingressats en l'UCI.

Dos sanitaris a un hospital
S'han trobat diversos focus de contagis en residències de gent gran | EP

D'aquesta manera, són més de 1.500 els pacients que han de romandre a l'hospital actualment per culpa de la Covid-19, segons dades de La Vanguardia

La situació és crítica pels més grans

Aquesta pujada dels contagis és evident, ja que són més de 9.500 nous infectats el que s'han registrat durant els últims dies. Aquesta dada afecta especialment els més grans, que són el focus de contagiats.

Les persones majors de 60 anys són les que tenen més possibilitats d'agafar el virus ara mateix. Això es deu al fet que han trobat diversos focus de contagis en residències de gent gran. 

Aquest focus podria estar relacionat amb la pèrdua d'immunitat de la vacuna contra les variants més noves del virus. Per aquest motiu, des de Sanitat han acceptat la quarta dosi de la vacuna per als majors de 80 anys. La resta de la població de moment haurà d'esperar.

Les dades podrien no ser correctes

Un dels fets que més preocupa els experts és que les dades podria no ser correctes. Això es deu al fet que entre la població jove es registren molt pocs contagis i els experts consideren que es podria tractar d'una infradetecció entre els més joves.

▶️ Un vaixell de Salvament Marítim xoca i enfonsa un iot al Port de Tarragona

Les autoritats sanitàries, per tant, demanen precaució per evitar més contagis i recorden que, malgrat que les mesures contra la Covid-19 s'han rebaixat, la pandèmia no ha acabat encara i cal tenir prudència, especialment amb les persones de risc com són la gent gran o les persones que tenen malalties respiratòries, entre altres.