Plaça de toros de Las Ventas a la Comunitat de Madrid

Tornen els toros a Madrid: Reobren Las Ventas amb un festival per a 6.000 persones

El recinte tindrà un límit en el seu aforament, però així i tot podrà reunir a milers de persones

Madrid tornarà a acollir un festival de tauromàquia en plena pandèmia de la covid i serà en la famosíssima plaça de toros de Las Ventas. Així s'ha anunciat després que la comunitat hagi canviat la seva normativa sanitària per la covid respecte als actes d'aquest àmbit.

Cal recordar que, des del mes d'octubre de l'any 2019 no se celebrava cap acte taurí en la plaça de toros. I és que a principis del 2020 tota la seva activitat es va suspendre amb l'arribada de la covid i la cancel·lació de tota mena d'esdeveniments multitudinaris.

Ara sembla que la cosa canvia, i Madrid ha decidit donar una mica de màniga ampla al sector. Així doncs, la Conselleria de Sanitat de la comunitat ha modificat la normativa del 19 de juny de 2020 per a permetre ara l'activitat taurina, això sí, encara amb unes certes restriccions i, evidentment, mesures de seguretat i higièniques.

Així doncs, el que es permetrà a partir d'ara és que se celebrin esdeveniments d'aquest tipus, sempre que no superin un aforament del 40% del recinte en el qual es facin. A més, el nombre màxim de persones que podrien acudir a tals actes seria de 6.000. És a dir, si el 40% d'aforament d'un recinte supera les 6.000, només podran entrar aquestes 6.000 persones.

Es tracta justament del que succeirà amb la plaça de toros de Las Ventas, perquè la seva capacitat és de 23.000 persones, la qual cosa suposaria que el 40% serien 9.200, no obstant això, l'aforament màxim serà de 6.000 persones en el públic.

El festival que se celebrarà ja té data, i serà el pròxim dia 2 de maig. A més, s'ha confirmat també el cartell, que estarà format per Diego Ventura, els matadors Enrique Ponce, El Juli, Miguel Ángel Perera, José María Manzanares i Paco Ureña i el noviller Guillero Rodríguez, alumne de l'Escola Taurina José Cubero Yiyo.

És clar que la tornada d'aquesta activitat generarà una mica de polèmica, perquè en plena pandèmia de la covid i amb actes multitudinaris gairebé suspesos per complet, es tracta d'una decisió que pot sorprendre a molts. És per això que s'han anunciat ja les mesures que es prendran per a mantenir la seguretat respecte al coronavirus.

A més del límit d'aforament, es comptarà amb seients preassignats i entre els grups de persones que els adquireixin haurà d'haver-hi, com a mínim, una localitat buida de separació, tan a banda i banda com per la fila posterior i davantera. No sols això, sinó que les persones que acudeixin no hauran d'aixecar-se dels seus seients i tampoc podran treure's les màscares en cap moment.

D'altra banda, tenint en compte els moments en els quals les persones hagin de circular pel recinte, la norma diu: «La circulació de les persones pel recinte haurà d'organitzar-se de manera que es respecti la distància de seguretat interpersonal». A més, s'especifica que l'obertura de portes serà «amb antelació suficient per a permetre un accés escalonat, igual que la sortida del públic es farà per zones i de forma ordenada».

Es prohibeix la venda ambulant de menjar i es crearan espais exclusius per al consum de begudes i menjars. D'altra banda, la normativa actual deixa clar que, a més de tot això, «els esdeveniments hauran de disposar d'un pla d'actuació específic amb les mesures d'higiene i prevenció que es considerin necessàries per a garantir la celebració de l'activitat».

«En qualsevol cas els promotors i organitzadors, públics o privats d'aquests espectacles hauran de sol·licitar a la Direcció General de Salut Pública de la CAM l'avaluació del risc de cada esdeveniment», deixa també clar la llei.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.