Quim Torra, president de la Generalitat, en una reunió del Consell Executiu.

Torra carrega contra els pactes de l'independentisme amb el PSC en institucions locals: «No ho puc entendre»

El president inhabilitat demana a JxCat, ERC i CUP «ser coherents» i no governar amb els socialistes

L'expresident de la GeneralitatQuim Torra ha lamentat especialment que durant el seu mandat hi hagués pactes locals de partits independentistes amb el PSC: «No ho puc entendre». «Estem en un procés d'independència que ens obliga a tots a ser coherents», ha afegit aquest diumenge en una entrevista de TV3 en ser preguntat pel pitjor moment del seu mandat.

En aquest sentit, Torra ha lamentat que «no són les maneres que el món independentista entén», admetent que els acords li han sabut «molt greu». De cara al futur, el 131è president de la Generalitat ha apostat per ser «coherents en els acords» i «fer sacrificis» per continuar el procés d'independència.

En l'entrevista amb el director de TV3, Vicent Sanchis, Quim Torra ha avançat que preveu escriure unes memòries, que tindran el títol 'Dietari de Canonges', tot i que ha explicat que seran més personals que polítiques, i ha augurat que «crec que seré el president del coronavirus». Així mateix, l'expresident ha titllat d'horrorosa la situació de la Comunitat de Madrid davant la pandèmia i creu que «s'hauria d'haver tancat Madrid fa dues setmanes».

Canvis al Govern abans de la seva inhabilitació per reforçar-lo

Sobre la seva recent substitució de consellers, només de JxCat —no d'ERC—, ho ha justificat per a «reforçar al Govern», i ha respost que abans va comentar els canvis amb el seu antecessor, Carles Puigdemont, que li va dir que fes el que considerés; però no els va comentar a l'expresident Artur Mas.

Sobre que al PDeCAT li dolgués especialment la substitució del seu militant Àngels Chacón com a consellera, ha assegurat que cap d'aquests canvis «en absolut obeeix a cap purga», sinó que calia incorporar altres persones pels seus perfils, com el de Ramon Tremosa en comptes de Chacón.

«JxCat no és Convergència»

Quant al balanç de CDC, ha destacat les dues primeres legislatures de Jordi Pujol i ha lamentat que després no tots els seus militants donessin suport al procés independentista amb Artur Mas. Quim Torra veu continuïtat de CDC en el PDeCAT, però ha afirmat que «JxCat no és Convergència».

Torra ha explicat que el president Jordi Pujol va trucar-lo dues vegades durant la pandèmia del coronavirus, per saber com estava. En aquest sentit, ha desitjat que Pujol faci un «acte de contrició» que vagi més enllà de la seva confessió sobre el patrimoni familiar.