torra

Torra demana que la Diada sigui «el tret de sortida» per «recuperar el tremp» de l'independentisme

Ha fet una crida a la «responsabilitat» i a marcar «horitzó clar, diàfan i sense boires»

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat «responsabilitat» i un enfortiment de les institucions abans que arribi la sentència als líders independentistes per recuperar la iniciativa i marcar un «horitzó clar, diàfan i sense boires». En aquest sentit, ha fet extensiva aquesta responsabilitat també als partits, les entitats i la ciutadania, «que és qui ha de manar el rumb de Catalunya».

Durant el discurs que ha ofert en l'acte institucional de la Diada a Lleida, el primer organitzat de forma conjunta entre Paeria, Govern i Diputació, Torra ha fixat l'Onze de Setembre com el «tret de sortida». El president ha remarcat que tant les institucions, com els partits, les entitats, la ciutadania i ell mateix tenen una responsabilitat molt gran ara que arribarà la sentència als líders del procés d'independència. «No la pot esquivar ningú», ha afegit, i ha recordat que ell ha de fer una proposta per «acabar el camí cap a la independència». En aquest sentit, ha assegurat que no va acceptar la presidència de la Generalitat «per gestionar l'autonomia» després de l'1-O. 

Avançar cap l'objectiu i no «posar pedaços»

Segons el president, la «repressió» de l'estat espanyol busca que els catalans independentistes estiguin «a la defensiva, barallats i plens de desconfiança», que faci que només es dediquin a «posar pedaços i tapar ferides»  en lloc d'avançar cap a l'objectiu. És per això, que Torra ha apostat perquè la Diada sigui «el tret de sortida» d'una nova etapa que «ens faci recuperar el tremp i les ganes de fer possible allò que algú va pensar que seria impossible».

Torra lleida
El president Torra en l'ofrena de flors a Lleida | Catalunya Diari

 

Torra ha reiterat que els catalans volen la «sobirania i la capacitat de decidir» el país. Ha afegit que ho volen fer votant, debatent i consensuant de manera pacífica i cívica. A més a més  ha dit a l'Estat que si no respecta l'opinió dels catalans, «ha de tenir ben clar que ens plantarem», i que no es resignaran a la submissió. Així mateix, ha remarcat que el futur es vol decidir de manera «pactada i ordenada, amb un referèndum vinculant i reconegut» però ha alertat que si la resposta torna a ser l'opressió, l'exili i la presó, es tirarà endavant.

També et pot interessar...