Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra, saludant els Mossos a Vic

Torra insta els Mossos a ser la «punta de la llança» de Catalunya

El president de la Generalitat reitera el suport al cos de policia en el 25è aniversari del desplegament a Vic

Quim Torra, saludant els Mossos a Vic
Quim Torra, saludant els Mossos a Vic | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra han d'actuar sempre al servei dels ciutadans  i «garantir els drets i llibertats». Durant la celebració del 25è aniversari del desplegament del cos policial  a Osona, el cap de l'executiu els ha demanat que siguin  la «punta de llança» d'un país que vol deixar enrere maneres de fer del segle XX i XIX.

Per això, els ha instat a situar «sempre, per damunt de tot, les llibertats civils i democràtiques». «Una policia al poble al costat del poble que serveix, és l'opció, no hi ha una altra», ha afegit. A més, ha aprofitat la seva intervenció, per reiterar, públicament, el suport de la Generalitat a la policia catalana.

 

Fa 25 anys, els Mossos es van desplegar a Catalunya des d'Osona

L'1 de desembre del 1994 els Mossos s'estrenaven en assumir la seguretat ciutadana a Catalunya i van fer-ho per primera vegada a Osona. De fet, tres anys abans, el 1991, mentre es dedicaven únicament a tasques d'escorta i vigilància d'edificis, preparaven la seva expansió des de la localitat de Tona. Aquest diumenge han recordat aquests inicis històrics del cos, amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra.

També et pot interessar...