Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Govern, Quim Torra, en roda de premsa amb mascareta posada

Torra ja ha rebut la notificació de la sentència del TS i ha de cessar ja el seu càrrec

A través d'un missatge de Telegram, el cap de l'executiu català ha informat que ha rebut la notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

El president del Govern, Quim Torra, en roda de premsa amb mascareta posada
Quim Torra ha advertit Pedro Sánchez que, si no es confina Madrid, «el risc és altíssim» | cedida

Quim Torra acaba de confirmar que ja li han notificat la seva inhabilitació com a President de la Generalitat. A través d'un missatge de Telegram, el cap de l'executiu català ha informat que ha rebut la notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), segons la qual ha de cessar la seva activitat com a President. Aquest matí, de fet, Torra i el seu advocat han assegurat que no farien declaracions fins que no se'ls comuniqués el cessament.  

El secretari judicial ha sortit a les 16:50 hores de Palau, després d'entregar la notificació del Suprem, que ha publicat aquest migdia la sentència que inhabilita Torra durant un any i mig per desobediència. El president inhabilitat ha participat a les 16 hores a la jornada del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitats, el que podria ser el seu darrer acte com a cap de l'executiu. Ja que el TSJC li ha notificat la sentència minuts després.

Pere Aragonès assumirà atribucions de la presidència

La sentència aboca Catalunya a la inestabilitat, i deixa el Govern en funcions en plena pandèmia i sense una resposta unitària de l'independentisme. El vicepresident, Pere Aragonès, assumirà atribucions de la presidència. Les eleccions apunten entre el 31 de gener o el 7 de febrer, segons fonts de Palau.

L'acte ordena requerir personalment a Torra «a fi que s'abstingui d'exercir o dur a terme actuacions pròpies de les ocupacions i càrrecs públics per als quals ha estat inhabilitat, en particular el càrrec de president de la Generalitat».

En l'acte la Sala declara ferma la sentència, que Torra podrà recórrer davant el Tribunal Constitucional (TC), però és aplicable des de la decisió del Suprem, i ordena comunicar-ho, a més al secretari del Govern, al vicepresident, Pere Aragonès, «a fi que resulti activada la substitució interna». Així mateix, la Sala acorda comunicar la resolució al president del Parlament, Roger Torrent, i a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, «acompanyant en tots els casos testimonio de la sentència recaiguda en ferma».