Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una protesta feminista al Baix Penedès.

Torredembarra rebrà formació per detectar actituds de violència sexual

Les associacions festives aprendran a ser 'agents detectors' de conductes masclistes, xenòfobes i violentes

L'Ajuntament de Torredembarra, juntament amb el suport de l'Observatori Noctambul@as, ha convocat una formació d'agents detectors que es durà a terme el proper dijous 30 de gener, de quatre a sis de la tarda, a la Sala de Reunions del Casal.

Les associacions festives rebran formació

Aquesta formació s'inclou en el marc del protocol participatiu d'actuació davant les violències sexuals en espais públics que ha impulsat l'Ajuntament de Torredembarra, i s'hi ha convocat totes les entitats de Torredembarra que hi estiguin interessades, especialment aquelles que participen en les festes populars, hagin participat o no en el Protocol.

La formació, que servirà per detectar actituds sexuals violentes en esdeveniments festius i populars, constarà  d'una introducció a les violències sexuals i als principals circuits d'actuació com a agents detectors en el context de la festa. 

L'ajuntament, cossos policials i associacions també participen en el Protocol

L'elaboració d'un pla i protocol d'actuació contra conductes xenòfobes i violències sexuals en els espais d'oci nocturn a Torredembarra va ser impulsat pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) durant el mes de febrer del 2019. 

En aquest protocol hi prenen part membres de diferents regidories del consistori  com les de Cultura i Festes, Educació, Participació Ciutadana, Joventut i Esports. També hi participen membres de la Policia Local de Torredembarra, professionals i personal del CAP, de l'Institut Ramon de la Torre i de l'Institut Torredembarra, el col·lectiu LGTBI, representants dels bars del nucli antic i associacions del municipi torrenc, potser les més protagonistes en activitats festives.

Aquest Protocol es troba sota la direcció de l'Observatori Noctàmbul@s, pertanyents a la Fundació Salut i Comunitat de Barcelona. Aquesta fundació investiga, preveu i sensibilitza a la població contra conductes sanitàries i socials de risc que afecten col·lectius en risc d'exclusió social. Actualment, aquesta fundació gestiona 72 projectes i centres arreu d'Espanya, i compta amb el suport de gairebé 1.500 professionals i més de 500 persones voluntàries.