Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del president del Parlament, Roger Torrent, durant l'obertura de Casa Seat

Torrent iniciarà dimecres el compte enrere a les eleccions per fer-les quadrar el 14-F

Es posarà en marxa el compte enrere de dos mesos, previ a un altre període de 54 dies més

Primer pla del president del Parlament, Roger Torrent, durant l'obertura de Casa Seat
El president del Parlament, Roger Torrent, informarà dimecres a la cambra que no hi ha candidat a la presidència de la Generalitat. | ACN

Tal com va anunciar ara fa dues setmanes, Roger Torrent activarà la setmana vinent el compte enrere perquè les eleccions a Catalunya siguin el proper diumenge, 14 de febrer de 2021. Serà el proper dimecres, dia 21 d'octubre, quan el president del Parlament informi a la cambra, en el ple, que després de la ronda de contactes a què l'obliga l'Estatut ha constatat que no hi ha cap candidat a la presidència de la Generalitat. Aquest acte es farà exactament dimecres, perquè just després s'activen uns períodes que permetran fer caure les eleccions en diumenge.

Les eleccions seran diumenge 14 de febrer

Aquest dijous, 15 d'octubre, era el darrer dia que tenia Roger Torrent per fer la ronda de consultes un cop vacant la presidència de la Generalitat. Un període de deu dies hàbils que Torrent ha esgotat tal com preveia, sense trobar un candidat que opti a rellevar Quim Torra al capdavant del Govern. Ara, el següent pas és comunicar-ho a la cambra: el dia en què ho faci, començarà un període de dos mesos previst per l'Estatut que encara permetria trobar un relleu, tot i que previsiblement, això no passarà. Passats aquests dos mesos, es convoquen les eleccions per exactament 54 dies més tard.

Si el tràmit es fes aquest divendres, just quan ha acabat el període de la ronda de consultes, les eleccions es farien entre setmana —en concret, dimecres 10 de febrer—, però com que interessa que siguin en diumenge per tal de facilitar la participació, Torrent endarrerirà el tràmit i no informarà el Parlament de la manca de candidat fins dimecres. D'aquesta forma, s'obrirà un període per buscar candidat fins dilluns dia 21 de desembre, exactament tres anys després de les eleccions de 2017.

El 21 de desembre, doncs, el vicepresident Pere Aragonès signarà el decret de convocatòria dels comicis per exactament 54 dies més tard, és a dir, el 14 de febrer. La campanya electoral arrencarà a les 00.00 hores de divendres, 29 de gener de 2021. El compte enrere electoral, ara sí, és a punt de començar.