Tossa de Mar posarà controls de temperatura a l'entrada del poble aquest estiu

També es regularà l'aforament al nucli antic per evitar excessos de visitants

Tossa de Mar, la Selva
El consistori regularà l'aforament al nucli antic per evitar excessos de visitants | Cedida

L'Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) controlarà la temperatura de tots els visitants que accedeixin al municipi aquest estiu instal·lant punts termomètrics en uns aparcaments dissuasius a l'entrada del municipi.

L'alcaldessa, Imma Colom, ha detallat que encara estan estudiant com fer-ho, però la idea seria prendre la temperatura «en el moment en què el conductor agafa el tiquet de l'aparcament». Els punts de control també s'instal·laran al far, a l'entrada del museu i a l'estàtua d'Ava Gardner. 

En paral·lel, hi haurà sanitaris que donaran consells de com actuar en cas de tenir febre. L'alcaldessa ha recordat que una persona «pot tenir febre per una gastroenteritis o qualsevol altra malaltia vírica» i per això, el fet de tenir febre no comporta haver-se contagiat de coronavirus.

El poble amb menys Covid-19 de la Costa Brava

L'Ajuntament de la localitat ha preparat un conjunt d'accions per garantir la seguretat sanitària de cara a aquesta temporada d'estiu. El municipi ha estat el poble de la Costa Brava amb menys infectats per la Covid-19 en relació amb el nombre d'habitants que hi ha. De fet, en tota la pandèmia tan sols han registrat una vintena de casos en una població de gairebé 6.000 habitants. Ara, l'objectiu és mantenir aquestes xifres tot i l'entrada de visitants.

La ubicació de Tossa de Mar ha fet que hi hagi poques vies d'accés, i la gran majoria de visitants hi arriben per la carretera que connecta amb Lloret de Mar (Selva) o la que va a Llagostera (Gironès). Això facilita els punts de control. Colom creu que aquesta és una mesura «dissuasiva», però que ajudarà a donar confiança de la seguretat sanitària als visitants i veïns.

«Ens preocupen molt les aglomeracions»

Per altra banda, el govern local també preveu regular l'aforament de visitants a la Vila Vella per evitar que hi hagi un excés de persones. El consistori treballa amb un sistema tecnològic que permeti comptar el nombre de persones que accedeix al recinte emmurallat.

«Ens preocupen molt les aglomeracions que cada any es produeixen a la Vila Vella», ha afirmat Imma Colom. Per això es vol controlar que no hi hagi un excés de visitants a punts concrets, com ara l’entrada al museu, el far o a l’estàtua d’homenatge a l’Ava Gardner. De tota manera, els veïns de la zona quedaran exclosos del recompte. 

A més, el consistori està acabant de definir una aplicació per a mòbils que permetrà saber quina densitat de gent hi ha en cada espai dins del recinte emmurallat. D'aquesta manera, els visitants podran decidir si volen anar-hi o no i evitar aglomeracions.


Comentaris

envia el comentari