YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els treballadors de RTVE rebutjen Enric Hernández com a cap d'Informació

El Consell d'Informatius lamenta el 'no' del referèndum i la baixa participació

Enric Hernández
La majoria de treballadors ha votat en contra que Enric Hernández sigui el nou director d'informatius i actualitat | Twitter

Els professionals de RTVE han manifestat el seu desacord en el fet que Enric Hernández, exdirector d''El Periódico', sigui el nou director d'informatius i actualitat de l'entitat pública. Ho han fet a través d'un referèndum intern, no vinculant, en el qual els resultats han estat 65% en contra i 14,7% a favor.

No és la primera vegada que es fa una votació per decidir el nomenament d'un directiu de RTVE, per exemple ja va passar amb Begoña Alegría, qui sí va destacar per obtenir majoria amb un 86% dels vots a favor amb un 45,6% de participació. Malauradament, Hernández no ha tingut tanta sort, ja que, a més a més, la votació ha destacat per la baixa participació.

En aquesta ocasió el cens es va ampliar amb la finalitat d'avaluar com rebien els treballadors l'entrada de la figura tant d'Hernández, com del nou càrrec creat, en un procés al qual se sotmeten molts dels directius d'informació. Per això, el cens constava de 3.211 persones. Per sorpresa de l'organisme només va participar-hi el 20,1% —645 persones— amb un resultat nefast per al sí amb tan sols un 14,7%, encara pitjor si ho passem a nombres concrets, ja que només 95 persones, de les més de 3.000 convocades, van avalar a Hernández com a nou cap d'informatius.

Baixa participació tot i ser no vinculant

Aquest és un procediment al qual se sotmet a tot nou responsable d'informació, i tot i que el referèndum no és vinculant, crida molt l'atenció la baixa participació, fet que lamenten des del Consell d'Informatius, ja que ho veuen com «un instrument que tenen els professionals per mostrar la seva posició sobre els càrrecs directius dels quals depenen» . També ha destacat la clara majoria de treballadors en contra de la incorporació de l'exdirector d''El Perioódico' al càrrec de nova creació d'Informatius de l'ens públic.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari