Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestació de la Diada Nacional de Catalunya 2019 a Barcelona.

El 96% de les manifestacions de la Diada no han omplert

Hores d'ara, només tres de les concentracions tenen l'aforament complet

Manifestació de la Diada Nacional de Catalunya 2019 a Barcelona.
Només 3 de les manifestacions de la Diada Nacional de Catalunya estan plenes. | ACN

Aquest divendres, 11 de setembre, l'Assemblea Nacional Catalana organitza, per novena Diada consecutiva, una protesta en defensa de la independència de Catalunya. A diferència de les vuit anteriors, però, les condicions sanitàries provocades pel coronavirus han obligat que no hi hagi una única cita massiva, sinó a organitzar-ne diverses, arreu del territori, per evitar aglomeracions i, per tant, possibles contagis.

Només 3 de 90 manifestacions estan plenes a 3 dies de la Diada

Així doncs, enguany hi ha convocats fins a 90 actes arreu de la geografia catalana, a multitud de ciutats i pobles on, en general, hi haurà concentracions davant d'edificis estatals, el 'leitmotiv' adoptat aquest 2020 per una Assemblea Nacional Catalana obligada als canvis atesa la pandèmia. Hores d'ara, però, no sembla que les manifestacions de la propera Diada hagin de ser gaire reeixides.

Tal com destaca 'Economía Digital', només 3 de les 90 convocatòries presenten aforament complet: s'ha fixat, en cadascuna d'aquestes manifestacions, al voltant de les 500 persones. Així doncs, només a Berga, Rosselló i Taüll s'ha arribat a l'aforament màxim, de manera que ja no s'hi pot inscriure més gent. A la resta de manifestacions, no s'ha arribat a la xifra de mig miler d'inscrits, a falta de només tres dies per a la cita. 

Les concentracions a les grans ciutats, encara amb places

Ni a Barcelona, on hi ha convocades una desena de manifestacions, ni a d'altres grans ciutats del país —Tarragona, Lleida, Girona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona o Reus— s'arriba a la xifra requerida per donar per tancades les inscripcions. L'Assemblea Nacional Catalana preveia concentrar, en total, unes 50.000 persones; però, dades en mà, sembla complicat que s'hi pugui arribar a jutjar per les inscripcions.

Cal tenir en compte, però, que en els anys anteriors les manifestacions de la Diada han registrat el seu pic d'inscrits en els darrers dies abans de l'11 de setembre, i que diversos dels manifestants hi han acudit sense apuntar-s'hi. Enguany, però, des de l'organització s'ha insistit en la importància d'inscriure's per poder accedir a unes protestes on l'aforament serà limitat i on, asseguren, compliran les mesures sanitàries vigents. Per ara, però, el principal problema es troba en la manca de participants apuntats.