Una imatge del peatge de l'AP-7 a la Jonquera

El trànsit a l'AP-7 a la Jonquera cau un 17% per la recomanació de no viatjar a Catalunya

El primer ministre francès, Jean Castex, considera que la situació està «degradada» al nostre país

El trànsit a la Jonquera ha caigut un 16,7% respecte de la setmana passada després de la recomanació que ha fet el primer ministre de  França, Jean Castex, als francesos de no viatjar a Catalunya. Segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT), aquest dissabte, un dia després de les declaracions de Castex, es van registrar 17.250 moviments en sentit d’entrada a l’Estat, una xifra que, si es compara amb el mateix dissabte de l’any passat, suposa que van entrar un 53,3% menys de vehicles.

En canvi, el trànsit per sortir de l’Estat per la Jonquera ha caigut molt menys, ho ha fet un 4,3% respecte de la setmana passada i un 43,8% respecte del 2019. Concretament, aquest dissabte van sortir de l’Estat per l’AP-7 14.900 vehicles.

El primer ministre francès,  Jean Castex, va desaconsellar divendres als francesos anar a Catalunya pels rebrots de covid-19. Davant una situació sanitària «degradada», Castex va dir que les autoritats franceses estan «en discussió» amb les espanyoles i les catalanes perquè «vigilin que el flux d'Espanya  a França sigui el més limitat possible». En una visita a l'aeroport de Roissy, Castex va dir que hi hauria una «gran vigilància» a la frontera per «protegir els ciutadans».

Reaccions dels turistes estrangers sobre no venir a Catalunya

Molts dels turistes estrangers que estan gaudint d'uns dies de vacances a Catalunya no entenen el motiu que ha portat alguns països a recomanar als seus ciutadans no viatjar fins aquí. De fet, alguns d'ells expliquen que les mesures que s'han pres a Catalunya són «les mateixes» que hi ha al seu país és per això que visitants anglesos o francesos creuen que aquestes recomanacions són un «error».

Turistes francesos i britànics assenyalen que se senten molt segurs, tant als restaurants, com als bars, com al carrer. En Laureant, de Lió, manifesta que és una bestiesa, no és més segur a França que aquí a Catalunya. No obstant això, alguns francesos i britànics coincideixen que si haguessin sabut abans que els tocarà passar quarantena quan tornin al seu país, no haurien vingut de vacances a Catalunya.