Imatge de les retencions de l'AP-7 en direcció Tarragona

Trànsit ho està estudiant: la C-32 també podria ser gratuïta amb una condició

L'operació tornada del primer diumenge sense peatges provoca retencions de més de 30 quilòmetres

L'operació tornada del primer diumenge sense peatges a l'AP-7 ha provocat llargues retencions al territori. Aquest diumenge 5 de setembre a la tarda hi ha hagut retencions de més de 30 quilòmetres a la zona del Vendrell i Vilafranca del Penedès. L'alliberament de l'autopista, que es va concretar l'1 de setembre, ha provocat un efecte crida que ha col·lapsat la via.

Desviar vehicles cap a la C-32

Des del Servei Català de Trànsit (SCT) han avançat que estan estudiant mesures per minimitzar situacions com aquestes. Una d'elles suposaria desviar els vehicles cap a la C-32 en els moments de saturació de l'AP-7. En declaracions a TV3, el seu director, Ramon Lamiel, ha explicat que es podria abaratir el cost dels túnels del Garraf o, fins i tot, plantejar la seva gratuïtat.

Aquesta opció, però, quedaria a expenses de determinar qui assumiria el cost de l'aixecament de les barreres. L'operació tornada dels diumenges des de les comarques tarragonines cap a Barcelona sempre ha comportat llargues retencions a l'N-340 o a l'AP-7. Les cues d'aquest diumenge, però, han estat més llargues de l'habitual.