El peatge de l'AP-2 a la Bisbal del Penedès.

El Baix Penedès s'allibera de dues vies de pagament: adeu als peatges de l'AP-7 i l'AP-2

La comarca només manté, a partir d'aquest 1 de setembre, la C-32 com a única autopista de pagament

Dia històric a Catalunya i, molt especialment, al Baix Penedès. Aquest dimecres 1 de setembre s’alliberen quatre autopistes de pagament, de les quals dues conflueixen a la comarca. Des de les zero hores, tots aquells que circulin per l’AP-7 (la Jonquera-Alacant) i per l’AP-2 (el Vendrell-Saragossa) ja ho fan sense pagar. 

S’acaben més de 50 anys de concessió a Acesa que han tingut diverses pròrrogues, ja que inicialment havien de finalitzar el 2005. Els ciutadans del Baix Penedès ja disposen, doncs, de dues vies ràpides que no seran de pagament. En queda una tercera, la C-32 (o autopista Pau Casals), gestionada per la Generalitat, la concessió de la qual no acaba fins al 2039.

Alleujament per les butxaques dels veïns

L’aixecament dels peatges és una notícia molt esperada en una comarca que fa temps que reclama alternatives menys impositives en la mobilitat per carretera. A més de suposar un alleujament per a les butxaques dels veïns, s’espera un descens de trànsit en vies molt saturades com l’N-340 o la C-31.

«És una magnífica notícia, ja que permet més facilitat d’accés a les àrees econòmiques de Barcelona i Tarragona», apunta l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. Aquest és un dels municipis que més pot notar el canvi, ja que fins ara hi confluïen els peatges de l’AP-7 i l’AP-2. Martínez pronostica que vies com l’N-340 experimentaran «un descens dels vehicles pesants».

Els ajuntaments perden l’IBI

Per contra, els municipis pels quals passaven les autopistes deixaran de cobrar l’IBI que pagava la concessionària. En el cas del Vendrell, l’afectació és doble, i suposa deixar d’ingressar fins a 306.000 euros anuals. «Hem preguntat al ministeri si han previst alguna compensació, ja que la carretera segueix passant, però la resposta ha estat força freda», reconeix l’alcalde.

Al Vendrell els queden encara els 197.000 euros anuals que perceben per la C-32. La Bisbal del Penedès, per la seva banda, deixarà de percebre 130.000 euros de l’IBI de l’AP-2, una via que té sortida al municipi. «Ho notarem una mica, però dins d’un pressupost de 4,5 milions d’euros, queda força diluït», reconeix l’alcaldessa, Agnès Ferré.

Ferré celebra que, almenys, els veïns hagin de deixar de rascar-se la butxaca per usar l’autopista i recorda que fins al 2017 la concessionària tenia una bonificació del 95% de l’IBI. «És a dir que, fins fa quatre anys, tampoc pagava gairebé res d’IBI, i en canvi els usuaris sí que havien de pagar», afegeix. Aquest últim punt, almenys, ara canviarà.

Afectacions de trànsit a la Bisbal i Cunit

Sobre els canvis en mobilitat, l’alcaldessa creu que augmentarà el pas de vehicles per accedir a l’autopista. Ferré recorda, però, que des de fa uns anys aquests ja no passen pel mig del nucli. En canvi, sí que preveu —i celebra— que el pas de camions es reduirà.

«Molts sortien aquí per anar a agafar l’N-340 i no pagar, cosa que comportava alguns accidents, ara suposo que seguiran per l’autopista», apunta. Qui també està a l’expectativa del que suposarà aquest canvi és l’alcalde de Cunit, Jaume Casañas. Hi ha l'esperança que la gratuïtat de l’AP-7 pugui reduir una mica el trànsit de la C-31.

«Sí que pensem que es notarà un descens de vehicles que vagin a Barcelona, però aquí la clau segueix sent la C-32», reitera Casañas. De fet, aquest mateix 1 de setembre entren en vigor noves bonificacions en aquesta autopista, que el territori considera insuficients. Per això, els alcaldes tornaran a demanar que la bonificació del peatge de Cubelles sigui del 100% per als residents (ara és del 70%) i a Vallcarca, del 50%.

Noves sortides al Baix Penedès

Com a conseller comarcal, Casañas avança que el Consell preveu demanar que es facin noves sortides a l’AP-7 ara que ja no és una autopista. Això és així perquè entre Vilafranca i el Vendrell no n’hi ha cap. «Creiem que en caldria una a Banyeres i un enllaç amb la C-51 al polígon La Cometa», apunta Casañas.

Tots els alcaldes coincideixen a remarcar que el repte ara serà el manteniment de les vies, perquè aquestes no es degradin. En total són més de 425 quilòmetres de via ràpida que s’alliberen aquest dimecres, sumant l’AP-7, l’AP-2, la C-33 i un tram de la C-32.