Imatge de diversos camions manifestant-se fent una filera per la vaga de transportistes

Decisió d'última hora dels transportistes amb la vaga després de 20 dies

La vaga ja estava provocant problemes de proveïment als súpers de Catalunya

Després de 20 dies de vaga, la Plataforma de Defensa del Sector del Transport per Carretera ha pres la decisió de «suspendre temporalment» l'aturada que s'estava fent els últims dies.

Cal recordar que, des de fa més de dues setmanes, transportistes autònoms i Pimes van acordar iniciar una vaga per reivindicar millores al seu sector.

Aquesta es va derivar directament de la pujada del preu dels carburants, que els afectava directament, però, amb ella reclamaven moltes altres coses.

És per això que el conflicte s'ha acabat allargant tant, i és que el Govern no arribava a donar als transportistes el que realment estaven sol·licitant.

Imatge dels vaguistes de transport.
La Plataforma ha fet diverses manifestacions | Europa Press

Ara, sembla que després de 20 dies de protestes i mobilitzacions, aquesta plataforma, convocant de la vaga, ha decidit fer una aturada. I és que els últims dies ja s'estaven vivint situacions preocupants als supermercats.

Derivat d'aquesta vaga dels transportistes moltes botigues tenien problemes de proveïment. I no només botigues, també les fàbriques i empresaris estaven havent de parar la seva activitat per no poder donar sortida al producte.

▶️ Tensión entre los transportistas: Piquetes increpan a camioneros en una nueva jornada de huelga

Així doncs, s'havia creat a Catalunya un clima de preocupació, que semblava que no tindria aviat. I és que, malgrat que el govern espanyol va anunciar una sèrie d'ajudes al sector, no van ser suficients per a la Plataforma de Defensa del Sector del Transport per Carretera.

Els membres de la mateixa consideren que el que es necessiten són canvis reals i d'arrel al sector, no una sèrie d'ajudes puntuals que actuaran a forma de pegat en alguns dels problemes amb què han de bregar ara mateix.

Era per això que l'aturada dels transportistes no s'havia desconvocat, fins ara. Tot i això, no se sap encara si es tornarà en uns dies a la vaga.

Imatge dels prestatges d'un supermercat pràcticament buits per la vaga de transportistes a Espanya.
Els prestatges dels supermercats a Catalunya es troben pràcticament buides per la vaga dels transportistes. | Europa Press

Decideixen en una assemblea suspendre «temporalment» l'atur

Després de 20 dies d'atur i mobilitzacions, membres d'aquesta plataforma s'han reunit avui mateix en una estació de servei de la localitat madrilenya de San Fernando de Henares.

Fins a aquest lloc han acudit al voltant d'un centenar de transportistes de tot Espanya per discutir sobre la vaga que fa més de dues setmanes que fan.

Després d'una consulta als assistents a aquesta reunió, s'ha decidit que es suspendrà temporalment l'atur de la seva activitat, que estaven fent des de fa 20 dies.

De moment, no s'han donat més detalls sobre el que això suposa. El fet que s'indiqui, específicament, que aquesta suspensió és temporal, fa pensar que aquesta aturada es podria reprendre ben aviat.

Caldrà esperar conèixer més detalls per part de la plataforma.