El trastorn que poden patir les persones que tenen els ulls marrons

Es tracta d'una mala notícia per a aquells que tinguin els ulls marrons, és a dir, per a un 50% de la població

Noia amb ulls marrons bevent d'una tassa que aguanta amb les seves mans
Les persones amb ulls marrons poden ser més propenses a tenir depressió hivernal | Pixabay

Marrons, blaus, verds, grisos... cada persona té un to de color d'ulls diferent que els fa especials i diversos. I és que, segons la Universitat de Gal·les de Sud (USW), les persones amb una tonalitat d'ulls marró són més propenses a patir un trastorn afectiu emocional.

Aquesta conclusió ha estat desenvolupada arran d'enquestar un total de 175 estudiants de la USW i de la Universitat de Girne American (Xipre del Nord), i trobar una correlació entre els estudiants que tenien un determinat color d'ulls: el marró.

Segons asseguren els investigadors, les persones amb aquesta tonalitat tendeixen a ser més vulnerables i a desenvolupar depressió hivernal per la melatonina, els nivells es redueixen davant la falta de llum pròpia de l'hivern i de la tardor. Un dels investigadors que ha participat en aquesta enquesta, Lance Workman, assegura que és més difícil que això passi en les persones amb ulls blaus.

«A través dels ulls blaus entra més llum al cervell, pot ser que això porti a una major reducció de melatonina durant el dia, sent així que les persones amb els ulls més clars són menys propenses a patir el trastorn afectiu estacional», sentenciava després de sortir a la llum l'estudi.

A més, en aquest estudi es concreta que aquesta depressió sol ser més gran en les dones, que concretament la pateixen un 40% més que els homes. La conclusió final de l'estudi és que de cada 100 homes, hi havia 140 dones amb aquest problema.

D'altra banda, i segons ha indicat la Universitat de Colororado, les persones amb els ulls blaus són menys propenses a patir vitiligen que les persones amb els ulls marrons. El vitiligen és una malaltia autoimmune de la pell que provoca que la pell i el cabell perdi color.

L'estudi en qüestió consistia a analitzar gairebé 3.000 persones amb vitiligen. Arran d'aquesta investigació, van poder veure que el 43% de les persones participants en l'experiment tenien els ulls marrons, mentre tan sols un 27% els tenia de color blau.

Cal tenir en compte, que les persones amb vitiligen, tenen un major risc de patir malalties com tiroide, diabetis, artritis o lupus. Sens dubte, es tracta d'una mala notícia per a aquells que tinguin els ulls marrons, és a dir, per a un 50% de la població i una bona per a aquells que tenen els ulls més clars, ja que tenen menys probabilitats de desenvolupar depressió hivernal i vitiligen.

Infinitat d'avantatges per als ulls marrons

Tot i això, els ulls marrons compten amb infinitat d'avantatges sobre la resta de colors. Les persones amb els ulls marrons tenen menys risc de patir tumors oculars, degeneració macular i retinopatia diabètica que aquelles persones que tenen els ulls clars.

I és que segons els oftalmòlegs, el pigment de melanina dels ulls marrons podria oferir una major protecció que la present en els ulls de colors clars, cosa que fa anys que s'està estudiant.

A més, segons experts i científics, tenir els ulls foscos implica una major velocitat de reacció, una cosa molt important a l'hora de practicar determinats esports on els reflexos són una part essencial, com ara la boxa, el futbol o el bàsquet.

Tot i que en l'estudi anteriorment citat es donava a conèixer que els ulls marrons tenien un major risc a patir depressió, la veritat és que, en general, tenir els ulls marrons comporta molts més beneficis de tenir els ulls blaus, ja que hi ha menys riscos de patir cataractes i fins i tot són capaços de suportar més la llum.


Comentaris

envia el comentari