Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Feixos de bitllets de 500 euros

Un jutge de Barcelona complica els acomiadaments en temps de Covid: 60.000 euros d'indemnització

El treballador en qüestió, sense la sentència favorable, n'hauria cobrat 4.219

Feixos de bitllets de 500 euros
El treballador en qüestió, sense la sentència favorable, n'hauria cobrat 4.219 | Agències

La crisi del coronavirus ha generat gran incertesa entre milers de treballadors, que s'han vist afectats per ERTO o, en alguns casos, per acomiadaments de dubtosa legalitat, tenint en compte que el govern espanyol va prohibir-los. A Barcelona s'ha donat un cas concret, que ha acabat als tribunals i que ha acabat guanyant el gabinet jurídic del sindicat CCOO, que lluitava pels drets del treballador.

El passat 2 d'abril, LSC Barcelona Reporting S.L. va acomiadar un empleat al·legant reestructuració interna. El jutge, finalment, no el considera nul perquè creu que no vulnera els drets del treballador, però sí improcedent, perquè no considera que la companyia hagi justificat correctament el cessament del treballador. En aquest sentit, ha sentenciat que el treballador ha de cobrar una indemnització 'extra'.

60.000 euros d'indemnització

La sentència del jutjat número 26 de Barcelona ha declarat improcedent tal acomiadament i ha decidit augmentar la quantitat que l'empresa en qüestió ha de pagar al treballador en concepte d'indemnització, segons avança 'El Periódico': 60.000 euros, en comptes dels 4.219 que rebria si no estiguéssim en plena crisi per la Covid-19 i que equivalen a menys d'un sou mensual seu.

Amb la pandèmia, el govern de Sánchez decidia prohibir els acomiadaments. Però la llei ha tingut diverses interpretacions. Alguns jutjats han anul·lat cessaments en considerar que es vulneraven drets fonamentals, encara que fossin per baixada de producció de l'empresa a causa de la Covid. 

Altres sales, com el cas que ens ocupa, han permès els acomiadaments, però considerant-los improcedents i, en aquest cas, vetllant perquè la indemnització sigui més alta de la que s'obtindria en situació normalitzada, amb uns diners 'extra' per compensar la pèrdua del lloc de treball en un moment complicat com el que vivim.

De fet, el jutjat considera que les quantitats que s'ofereixen al treballador acomiadat a dia d'avui no en garanteixen la protecció i que, per tant, la llei laboral d'Espanya podria estar vulnerant articles de l'Organització Internacional del Treball (OIT). Els jutjats esperen ara que el Tribunal Suprem es pronunciï i es pugui unificar la doctrina a seguir en casos com aquest.