Imatge d'unes persones caminant pel carrer en plena onada de fred

Els treballadors d'una empresa catalana denuncien que fan el descans a -4 graus

El sindicat UGT assegura que l'empresa es nega a posar instruments perquè els treballadors no passin fred

La plantilla d'Agromillora a Sant Sadurní d'Anoia denuncia que l'empresa dedicada a la comercialització de plantes agrícoles els obliga a fer les pauses i els àpats a l'exterior de les instal·lacions, fins i tot aquesta setmana, en plena onada de fred i neu, amb temperatures que aquesta setmana han arribat als 4 sota zero, segons denuncia la UGT en un comunicat.

Els menjadors estan tancats des del març per evitar contagis de Covid-19. A les plantacions i hivernacles que gestiona Agromillora entre Sant Sadurní i Subirats, hi treballen 450 persones. Segons expliquen fonts sindicals, la direcció s’ha negat a posar estufes o algun altre instrument perquè els treballadors no passin fred.

«L'empresa no els subministra res. Ni estufes ni calefactors ni res. Només han tret les màquines d’aigua i cafè a un terrat obert a l’exterior. I tota la plantilla està obligada a sortir a l’exterior en el seu temps de descans», indiquen les mateixes fonts.

 

Un sindicat dels Mossos denuncia «una absoluta manca d'efectius» durant el temporal

El sindicat policial SAP-FEPOL ha denunciat que el dispositiu dissenyat per a fer front al temporal Filomena d'aquest cap de setmana ha tingut «una absoluta manca d'efectius». En un comunicat, el sindicat ha lamentat que els agents han afrontat el servei «en condicions extremes». A més, asseguren que la falta de recursos ha fet que el servei ordinari «es vegi absolutament desbordat».

«La manca d'efectius ha deixat el cos novament sota mínims», lamenten. Segons el comunicat, la situació se solucionaria si hi hagués una bossa d'hores extraordinàries que permetés activar els efectius quan calgués. Tot i això, el sindicat recorda que al gener el romanent de la gran part del col·lectiu està eixut i per tant no hi ha hores extres a compensar.

Segons apunten, els efectius que s'ha pogut activar per aquesta via han estat «del tot insuficients». En aquest sentit, SAP-FEPOL demana a la subdirecció general de recursos humans que faci «les gestions oportunes» perquè s'aprovi una bossa d'hores extraordinàries per afrontar «amb major garantia d'èxit» aquest tipus de dispositius.