Els empleats de Mercadona només treballaran 4 dies a la setmana

Aquesta «mesura de caràcter excepcional i temporal» té com a objectiu reduir l'exposició dels seus treballadors al virus

Foto de l'exterior d'un Mercadona
Mercadona havia fet la prova amb 24 botigues per saber si la planificació era viable | Mercadona

Des de l'inici de la crisi del coronavirus, l'empresa Mercadona ha dut a terme una gestió irreprotxable de la pandèmia. Entre les mesures que ha pres la cadena de supermercats trobem l'estricta protecció dels seus treballadors amb equips EPI i dels seus clients a través de la col·locació de guants i gel desinfectant a l'entrada dels establiments.

També s'han implantat altres mesures com la reducció d'horaris, la contractació de guàrdies de seguretat per vigilar els aforaments i la instal·lació de senyals informatius i mampares de protecció a l'interior dels recintes. A més, l'empresa de Juan Roig ha aprovat una paga extra als seus treballadors com a mostra d'agraïment per l'esforç realitzat durant la crisi.

Quatre dies de feina i tres lliures

Ara, amb la tornada a la «nova normalitat» el Mercadona implantarà una nova jornada laboral a partir de dilluns que ve, 4 de maig. Fins que duri la crisi generada pel coronavirus, els empleats de totes les seves botigues treballaran 4 dies a la setmana i en lliuraran 3.

Aquesta «mesura de caràcter excepcional i temporal» té com a objectiu reduir el contacte entre la plantilla i els clients, reduint una possible exposició dels seus treballadors al virus. La mesura va ser assajada primer a 24 botigues i, un cop es va confirmar l'efectivitat de la proposta, s'estendrà des d'aquest dilluns a tots els supermercats de la cadena.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Torns rotatius amb fins a cinc dies lliures seguits

El sistema de treball preveu torns rotatius on aproximadament dos terços de la plantilla d'una botiga treballi i l'altre terç restant descansi. Cada grup lliurarà 2 dies consecutius, més el diumenge, sent rotatius cada setmana. El sistema de rotació permetrà que els treballadors puguin arribar a ajuntar fins a cinc dies lliures.

Cada jornada diària de treball rondarà les 9 hores diàries que, en cas de ser previ a un festiu pot ampliar-se a les 10 hores. D'aquesta manera, els treballadors faran una mitjana 36 hores a la setmana, corrent la resta a càrrec de l'empresa. Els horaris de cada torn seran de 06.00 h a 15.30 h en el torn de matí, amb mitja hora de descans, i de 10.00 h a 19.30 h en el torn de tarda amb una hora de pausa. 

No obstant això, l'empresa es compromet a estudiar altres opcions horàries i la possibilitat d'incloure les reduccions de jornades en aquest nou sistema per afavorir la conciliació laboral i familiar.


Comentaris

envia el comentari