ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Els treballadors de TV3 exigeixen la renovació de la cúpula de la CCMA

En un comunicat, denuncien el «bloqueig partidista» que es viu a l'emissora televisiva

TV3
Els periodistes de TV3 demanen que es renovi urgentment la cúpula directiva de la CCMA. | ACN

Nou episodi de malestar a les plantilles de TV3 i Catalunya Ràdio. Els treballadors de les emissores de ràdio i televisió públiques de Catalunya denuncien per enèsima vegada el «bloqueig partidista» que impedeix la renovació dels càrrecs directius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Paràlisi 11 mesos després de l'aprovació de la nova llei

El Consell Professional de Programes i el d'Informatius de TV3, així com també el de Catalunya Ràdio; i els comitès d'empresa de la ràdio i la televisió públiques reclamen, en un comunicat que acaben de fer públic, que es despleguin les modificacions de les lleis audiovisuals aprovades ara fa 11 mesos per unanimitat al Parlament de Catalunya i que, d'aquesta manera, es renovi el Consell de la CCMA.

La nova llei, a punt de complir un any, eleva les majories necessàries per fer aquests canvis. El debat, però, no arriba a la cambra a l'espera que en els propers mesos quedi dissolta per la convocatòria d'eleccions autonòmiques: la paràlisi actual, doncs, sembla estar condemnada a perpetuar-se. De fet, segons l'acord de Govern present entre JxCat i ERC, els republicans haurien d'assumir la presidència de la CCMA i i la direcció de TV3, però el canvi no es produïrà atesa la tensió entre socis i la proximitat electoral.

S'hi suma el Sindicat de Periodistes i Professionals de la Comunicació de la CCMA

En tot cas, els consells professionals i els comitès d'empresa de la CCMA reclamen el compliment de la llei i afirmen que la renovació del Consell «no es pot seguir ajornant per interessos partidistes i concepcions de quotes polítiques». S'hi ha sumat també el Sindicat de Periodistes i Professionals de la Comunicació de la CCMA:


Comentaris

envia el comentari