Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una infermera en un hospital

El personal sanitari protesta contra les autoritats: «Aquestes afirmacions ens fan molt mal»

Es demana la dimissió de la gerent de l'àrea sanitària

Imatge d'arxiu d'una infermera en un hospital
Es demana la dimissió de la gerent de l'àrea sanitària   | Catalunya Diari

La nota interna feta per la gerència del departament de Salut de Xàtiva Ontinyent, a València, assegurant que els contagis de Covid-19 entre els professionals sanitaris «es donen en els períodes d'oci, descans, esmorzars i menjars, de relaxació», ha enfadat i molt als sanitaris, que aquest dijous van carregar contra la conselleria per aquestes «inacceptables» paraules. La protesta ha arribat a uns nivells que el Col·legi de Metges de València i el Sindicat Mèdic CESM han demanat la dimissió de la gerent de l'àrea sanitària.

Aquesta institució va declarar la seva «absoluta indignació» perquè aquestes paraules «l'únic que aconsegueix és traslladar un missatge erroni sobre el sector sanitari, que està patint atacs constants, tant físics com verbals. «Es pot demostrar on s'han contagiat? És més, no tenen dret, com la resta de la societat, de gaudir del seu temps lliure amb responsabilitat i complint totes les mesures de prevenció?», es pregunten.

 

«Aquestes afirmacions ens fan molt mal»

El personal sanitari assegura que «està exposat, treballa exposat i viu exposat al coronavirus pel contacte directe en el seu lloc de treball i això és quelcom innegable», pel que critiquen que «sembla que s'hagi convertit en quelcom natural passar d'herois a dolents».

Des de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària asseguren que ni tenen temps de sortir als bars a menjar per l'excessiva càrrega de feina que tenen. «Aquestes afirmacions ens fan molt mal i ens deixen de nou als peus dels cavalls. Com saben on ens hem contagiat? Els centres de salut és on més contagis hi ha. És molt trist que es posi en dubte la nostra professionalitat».

 

El Consell d'Infermeria afirma que «això s'ha de demostrar científicament»

Des del Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana ho qualifiquen de «desafortunat» i afirmen que «això s'ha de demostrar científicament», mentre que CSIF opina que aquesta argumentació «no és del tot concloent» i sol·licita a Sanitat que hi hagi més rastrejadors.

Finalment, des de CCOO apunten que «existeixen altres factors que la conselleria encara no ha tractat i que suposen també un risc de contagi, com els ritmes de treball, la manca de professionals i el dèficit d'infraestructures. A més, el CESM recalca que no hi ha un protocol de neteja i desinfecció de les consultes i que són els metges els que han de realitzar aquesta tasca. A la vegada, el Sindicat d'Intermeria Satse assenyala que el personal sanitari «és totalment rigorós amb els protocols».