Un jove llegint els cartells informatius exposats en unes oficines del SEPE

Si no treballes, el SEPE té aquest curs gratuït amb què et contractaran ràpidament

És una de les especialitats més demandades i t'ofereix un certificat únic

La recerca de feina a Espanya pot ser un desafiament emocionant però, alhora, descoratjador. Amb una economia en constant evolució i un mercat laboral competitiu, trobar feina pot resultar complicat per a molts aspirants.

L'alta taxa d'atur en alguns barris/sectors de la població i la demanda d'experiència i de qualificació específiques són obstacles comuns que enfronten les persones que busquen una ocupació. A més, les barreres lingüístiques i la discriminació laboral també poden dificultar l'accés a oportunitats laborals.

Malgrat aquests desafiaments, mantenir una actitud proactiva, millorar habilitats i qualificacions, i adaptar enfocaments estratègics pot ajudar els aspirants. Així mateix, sovint el govern espanyol posa en marxa diversos cursos perquè determinats col·lectius o persones augmentin les seves oportunitats d'aconseguir feina. De fet, els darrers anys s'han enfocat molt a especialitzar l'alumnat.

El Servei Estatal d'Ocupació Pública (SEPE) col·labora amb la Fundació Estatal per a la Formació a l'Ocupació (Fundae) per a aquesta comesa. Ofereixen cursos en línia per aconseguir que els ciutadans trobin feina.

Hi ha una gran varietat de cursos que el SEPE posa a disposició dels aspirants a una feina. No obstant això, n'hi ha un del qual tothom parla perquè permet aconseguir un certificat digital de Google. El curs rep el nom de «Certificat Disseny i experiència d'usuari (UX)».

Vista exterior d'unes oficines de la Seguretat Social
Troba tots els cursos disponibles al web del SEPE. | Seguridad Social

En què treballa un dissenyador d'experiència d'usuari?

Aquest professional es dedica, principalment, a la interacció que els usuaris mantenen amb els productes, com ara aplicacions, objectes físics o llocs web. És, bàsicament, un treballador informàtic, per la qual cosa es troba en apogeu.

Actualment, les feines d'aquest tipus tenen un paper fonamental en pràcticament tots els aspectes de la nostra societat. La dependència creixent de la tecnologia ha portat una demanda sense precedents de professionals en aquest camp.

Aquests llocs de treball són essencials per al funcionament eficient d'empreses, organitzacions governamentals i sectors de l'economia. Des del desenvolupament de programari i aplicacions fins al manteniment de xarxes i sistemes, la informàtica és clau.

Fer aquest curs, sens dubte, obre les possibilitats dels participants. Això és així perquè tant el certificat obtingut com el sector en què es treballa són molt atractius. La barreja de totes dues qüestions fa que hi hagi altes possibilitats de ser contractat ràpidament.

Muntatge dun ordinador portàtil i una rodona amb el començament del link duna pàgina web
El curs és cent per cent en línia i pràctic. | Pexels, Getty Images Signature

Aquestes són les característiques del curs

En primer lloc, hem de dir que per accedir al curs s'han de complir dos requisits bàsics: ser major d'edat i viure a Espanya. Es donarà prioritat als treballadors a l'atur o a l'ERTO i s'intentarà que el curs estigui compost per un 50 % de dones.

L'objectiu principal del curs, que no requereix experiència, és agilitzar i facilitar les interaccions entre els usuaris i els dissenyadors d'experiència d'usuari. Hi destaca la pràctica en aquest. L'alumnat aprendrà a fer servir professionalment les eines Figma i Adobe XD i hauran de finalitzar tres projectes.

A més, es cercarà el maneig d'habilitats socials requerides per a aquest professional, com ara col·laboració, comunicació i presentació d'idees. La durada del curs depèn de les capacitats de l'alumnat, però s'estima que pot ser un període entre 3 i 6 mesos, 120 hores en total.

La creació de 'wireframes' (en català, 'esquemes de pàgina') i prototips de baixa fidelitat o dur a terme recerques de UX i prova de conceptes inicials són alguns dels apartats que cal superar. També crear dissenys i prototips d'alta fidelitat a Figma o disseny web adaptable a Adobe XD, entre d'altres.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!