Tots els trens i horaris de FGC durant aquesta setmana de vaga

Els maquinistes demanen millores en formació i salut laboral

UGT, l'altre gran sindicat, no ha donat suport a la vaga   | CatalunyaDiari.cat

El servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es veurà afectat tota aquesta setmana per una vaga de maquinistes. Les línies de Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia oferiran, de fet, la meitat dels trens habituals a les hores punta del matí i la tarda, a partir d'aquest dilluns i fins divendres 17 de maig. L'aturada, convocada pel Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf), s'allargà doncs una setmana i afecta només hores concretes de la jornada. A més, es repetirà el 20 i el 27 de maig.

Serveis mínims en hores punta. Quins?

Les línies metropolitanes de FGC oferiran el 50% del servei habitual en hora punta en els dies de vaga convocada, entre el 13 i el 17 de maig i els dies 20 i 27. Segons el que ha establert el Departament de Treball, hi haurà la meitat de trens entre les 7 i les 9 del matí i entre les 17 i les 19 de la tarda en les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia. Durant la resta de la jornada, la previsió és oferir el servei habitual, tot i que pot haver afectacions tot just després de la franja d'aturada. 

Per la seva banda, l'altre gran sindicat, UGT, no ha donat suport a la vaga. Però el llistat de trens que funcionaran s'ha d'establir prèviament, pel que el servei es veurà alterat Igualment durant franges de dues hores, encara que alguns maquinistes que no vulguin seguir la vaga es presentin als seus llocs de treball. De fet, FGC ha fet públic un document que pots consultar aquí, on s'especifiquen els horaris exactes i trens

Els maquinistes demanen millores en formació i salut laboral

El sindicat al capdavant de la vaga assegura que «falta voluntat per arribar a acords per part dels responsables, que deixen com a única via possible la mobilització i el conflicte laboral». Els maquinistes demanen bàsicament millores «en matèria de formació i salut laboral». Les seves queixes estan relacionades, per exemple, amb el mal estat en què es troben algunes sales de descans dels conductors, així com de la falta de personal per a conduir els trens. 

També pots llegir:

  • Les escoles i instituts públics convoquen vaga per al 16 de maig
  • Totes les afectacions de la vaga de Metro a Barcelona els dies 10, 20 i 24 de maig

Comentaris

envia el comentari