Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues persones fent-se una PCR al pavelló de Palafrugell

El coronavirus segueix creixent: Les 3 ciutats de Catalunya que més preocupen a Salut

Sant Feliu de Guíxols presenta, a més, una taxa de propagació també molt elevada
Dues persones fent-se una PCR al pavelló de Palafrugell
Sant Feliu de Guíxols, Olot i Canovelles tenen un risc de rebrot per sobre dels 1.000 punts. | ACN

La setmana es tanca a Catalunya amb les dades de la covid-19 patint un lleuger descens: el risc de rebrot baixa dos punts i se situa en 601, mentre que la taxa de propagació es troba en el 0,92. Ara bé, la mala notícia és que es registren 105 ingressats més als hospitals, cosa que situa la xifra total en 2.958 ingressats a tot el país, una dada que apropa Catalunya al temut desbordament assistencial.

Com és evident, aquesta situació no és homogènia a tot el territori català i hi ha zones que preocupen més que d'altres. Així, les comarques de la Vall d'Aran, el Montsià i les Garrigues són les que registren un risc de rebrot més disparat, per damunt del miler de punts. Amb tot, les dades facilitades pel Departament de Salut permeten afinar més la cerca i analitzar quina és la situaxció als principals pobles i ciutats del país. Entre tots ells, n'hi ha tres que preocupen especialment: el risc de rebrot en aquests municipis supera amb escreix els 1.000 punts.

Sant Feliu de Guíxols, Olot i Canovelles, per sobre del miler de punts

Es tracta de dues localitats de les comarques de Girona i una de Barcelona. Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, és el municipi amb el risc de rebrot més elevat a Catalunya, situant-se ja en 1.322 punts. La malaltia hi creix gairebé sense aturador, ja que la taxa de propagació és molt alta, de 2,15. Olot també presenta una situació preocupant. La capital de la Garrotxa té un risc de rebrot de 1.061 punts i una taxa de propagació d'1,38; mentre que Canovelles, al Vallès Oriental, registra un risc de rebrot de 1.039 punts i una Rt d'1,25.

Per darrere d'aquests municipis, cal estar molt atents a aquells pobles i ciutats que superen de llarg els 800 punts de risc de rebrot, una taxa extraordinàriament elevada. Es tracta de Premià de Mar (959), Cambrils (903), Palafrugell (899), Sant Joan Despí (885), Sitges (880) i Tortosa (845). Per contra, la situació més 'bona' al país es dona a municipis com Salt (224 punts de risc de rebrot), les Franqueses del Vallès (304), Lloret de Mar (315) o Mollerussa (322), malgrat que aquests índexs són també molt elevats.