Tres denunciats per manifestar-se a Barcelona contra el govern espanyol

També hi ha diverses persones identificades que finalment no han estat denunciades

Un Mosso d'Esquadra en un control a Barcelona el 24 de març de 2020
Els Mossos han denunciat tres persones per manifestar-se a Barcelona | Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra han denunciat aquest divendres al vespre tres persones per incomplir el decret d'estat d'alarma en manifestar-se a Barcelona contra la gestió que el govern espanyol està fent de la crisi del coronavirus També hi ha diverses persones identificades que finalment no han estat denunciades. La petita concentració ha estat a les 20 hores a la plaça Artós, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

El Govern avala el dret de manifestació

La Conselleria d'Interior proposarà que durant l'estat d'alarma les manifestacions es puguin celebrar amb mesures sanitàries preventives com una distància de dos metres entre les persones, que vagin amb mascaretes i portin gel hidroalcohòlic, que no comparteixin pancartes ni altres elements, i que no moguin del lloc on s'ha convocat, que haurà de ser un carrer d'almenys 20 metres d'ample.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que l'estat d'alarma no pot laminar el dret de manifestació, però ha admès que la proposta de mesures i les comunicacions de manifestació hauran de ser autoritzades pel govern espanyol. En tot cas, ha dit que això es treballa des de setmanes abans de les manifestacions al barri de Salamanca de Madrid.

Per Buch, el dret de manifestació no es pot eradicar durant l'estat d'alarma, tot i que es poden posar algunes limitacions com les proposades per garantir la seguretat sanitària de la societat. Per això, considera que les manifestacions de Madrid no han garantit aquesta seguretat i espera que el govern espanyol accepti les propostes de la Generalitat, que els Mossos haurien de supervisar que es compleixin.


Comentaris

envia el comentari