Triguen 5 hores a enviar-li una ambulància i mor al cap de pocs dies a Espanya

La familia, a través del Defensor del Pacient, ha dut el cas als tribunals

Un llit d'hospital buit
L'assegurança sanitària va trigar 5 hores en enviar una ambulància | Pixabay

L'Associació del Defensor del Pacient ha demanat a la Fiscalia Superior de Castella i Lleó l'obertura d'una investigació per la mort d'un home de 93 anys. Aquest, ingressat en una residència de Villanubla, a Valladolid, va haver d'esperar cinc hores i mitja per ser atès des de la seva primera trucada a la seva companyia privada d'assegurances mèdiques.

La denúncia dels fets per part de l'associació es produeix després de rebre la queixa de la família del mort. En ella es relata que els fets es van produir el passat dia 26 de juliol. Va ser llavors quan des de la residència Montes Torozos de Villanubla es va requerir a Urgències d'ASISA un servei d'ambulància per al resident amb la finalitat de traslladar-lo a l'hospital Sagrado Corazón de Valladolid en presentar un quadre d'insuficiència respiratòria.

Va acabar sent atès per un ambulància del 061

No obstant això, tal com defensa la família en el seu escrit recollit per Europa Press, la trucada es va efectuar a les 12.00 i no va ser fins a cinc hores i mitja després que ASISA va recórrer al 061. El Servei Públic de Salut Sacyl va recollir i traslladar al malalt a un centre a l'Hospital Río Hortega Valladolid, on va arribar sobre les 18.00 hores, 5.30 hores després d'aquella trucada inicial.

Cinc dies després, el malalt no va poder superar els seus problemes de salut i va morir. La seva família, conscient de l'edat del mort, llança, no obstant això, el dubte de què hauria ocorregut si la víctima hagués estat atesa amb més rapidesa. Per aquest motiu es van posar en contacte amb el Defensor del Pacient i l'associació s'ha dirigit a la Fiscal Superior de Castella i Lleó, Lorda Rodríguez Rey, per depurar possibles responsabilitats per un presumpte cas d'omissió del deure de socors.


Comentaris

envia el comentari