El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha reconegut el «risc» de fer un mal ús de l'obertura de platges a Barcelona però ha afegit que tot depèn de si es respecten les mesures de seguretat. «Si ens obren la ciutat i anem a dos metres, perfecte. Si seguim a mig metre, ens aturem o fem partits de voleibol, malament», ha dit a Catalunya Ràdio.
Demana control a les autoritats municipals
El doctor ha demanat a les autoritats municipals que estiguin «una mica a sobre». Ha apostat també perquè es puguin adaptar les franges horàries per als passeigs per la calor fent ús de la «descentralització» perquè la situació no és la mateixa arreu de l'Estat. A més, ha insistit que Madrid hauria de seguir «uns dies més» en fase 0 perquè les xifres «aconsellen molta prudència».
Trilla també s'ha referit a que el Consell Assessor de la Salut fa referència en el seu informe a una manca de veu cientificotècnica autoritzada i ha entès que el que està dient és que «potser haurien d'haver tingut un portaveu, un Fernando Simón català». «Si el Govern fa cas de l'informe i vol revisar la política de comunicació i tenir un portaveu més clar i visible doncs perfecte i la resta anirem opinant educadament», ha manifestat.
134 morts aquest dijous
Les morts diàries per covid-19 registrades per les funeràries catalanes han estat 134 aquest dijous, 88 més que ahir, fet que deixa la xifra global en 10.965, segons el Departament de Salut. Fins ara s'han detectat 60.007 casos positius (386 més que dimecres) i n'hi ha 164.117 de possibles (7.004 més).
La xifra global és de 224.124 (7.390 més que ahir). Del total de morts, 3.228 han estat en residència (50 més), 599 a domicili (4 més) i 142 en sociosanitari (2 més que ahir). La resta són morts en hospitals o no classificables. Fins ara han mort en centre hospitalari 6.344 persones, 58 més que dimecres. Les dades de les funeràries es reporten més tard que les de les defuncions en hospitals, i això pot provocar desajustos.