Trilla confia en una bona resposta del rastreig a Barcelona i l'Hospitalet

Apunta que «s'ha fet bé» a l'Hospitalet tancant instal·lacions freqüentades per joves, molt afectats pels brots

Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020
El rastreig dels casos és clau per controlar els rebrots, segons Trilla. | CatalunyaDiari

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, confia que hi hagi una bona resposta del sistema de rastreig a Barcelona i a l'Hospitalet després d'haver arribat «massa tard» al Segrià. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha constatat que falta gent i que s'estan fent tots els esforços per solucionar-ho. «Segur que en alguns llocs s'ha arribat massa tard, però confio que els brots de Barcelona i l'Hospitalet puguin posar a prova un bona resposta del sistema de seguiment», ha dit.

En el cas de l'Hospitalet, ha indicat que «s'ha fet bé» tancant instal·lacions freqüentades per joves, perquè és en el col·lectiu on els casos han pujat. «Això és anar a l'arrel, és una espècie de confinament selectiu», ha indicat. Trilla ha reconegut que l'elevada densitat de població a Barcelona i l'Hospitalet fa que calgui estar «molt alerta» per un nombre de casos «relativament petit».

Barcelona triplica fins a 458 els casos de covid-19 l'última setmana, amb 24 «petits brots controlats»

La ciutat de Barcelona gairebé va triplicar els casos de covid-19 la setmana passada, passant de 164 a 458, sobretot entre els joves i persones de mitjana edat i en trobades familiars i d'amistats. Els districtes amb més increment han estat l'Eixample i Sants-Montjuïc. En total hi ha 24 «petits brots controlats» de com a mínim quatre persones, tres d'ells en residències geriàtriques. L'alcaldessa, Ada Colau, ha dit que la situació és «preocupant», però «no alarmant» ni comparable amb la del Segrià. No obstant, l'Ajuntament ha decidit mantenir en funcionament i potenciar un dels anomenats 'hotels socials salut' per permetre el confinament adequat a alguns infectats, i ha demanat que la Generalitat incrementi els 120 rastrejadors actuals.

La majoria de nous casos a Barcelona són per contactes en àmbits no laborals, com familiars, domicili o amistats. Només s'ha detectat un cas procedent de l'exterior, d'una persona que va venir del Pakistan i va infectar tres persones més del mateix domicili. També hi ha tres brots, d'almenys un cas, en tres residències geriàtriques. De moment no es vincula cap brot amb els de L'Hospitalet de Llobregat, però no es descarta.


Comentaris

envia el comentari