Trilla demana als corredors que se separin més quan facin esport

Ho ha dit aquest matí en una intervenció a Catalunya Ràdio

Imatge del passeig marítim de Badalona amb moltíssima gent fent esport
Segons Trilla, cal que els corredors guardin més distàncies per tal de prevenir contagis. | Cedida

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla, ha demanat als corredors que se separin més quan facin esport, amb una distància de 10 metres. Trilla creu que aquesta és la distància més adequada ateses les intenses respiracions que es produeixen en fer exercici físic i que, amb 10 metres d'espai, es combat la possibilitat de contagiar. Actualment, no sempre els esportistes que surten al carrer en les franges horàries establertes respecten aquesta distància de 10 metres.

Trilla veu prudent la proposta de Catalunya

El doctor Antoni Trilla, veu bé la «prudència» de la proposta que ha fet Catalunya perquè només Tarragona, l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran passin a la fase 1 el proper dilluns, i creu «més que dubtós» que Madrid ho hagi de fer. Trilla ha remarcat a Catalunya Ràdio que «la prudència és la paraula que ho marca tot», i ha recordat que Barcelona és l'àrea amb més incidència en els últims 14 dies, per sobre de la mitjana clarament.

Sobre Madrid, ha opinat que les seves xifres «objectivament conviden a la prudència». «A priori no em sembla l'actitud més prudent, segur», ha dit sobre la petició de passar a la fase 1. Trilla ha indicat que cal estudiar què ha passat perquè el nombre d'hospitalitzats hagi crescut. A parer seu, haver de retrocedir seria «un cop molt dur» i «la pitjor situació» des del punt de vista personal, social i econòmic. Ha defensat que és millor ser prudent i no precipitar-se.

Sobre la proposta de divisió de les platges que ha presentat Lloret de Mar, el doctor Antoni Trilla ambé ha considerat que és una bona alternativa ordenar les platges i establir un ordre perquè tothom la pugui gaudir mantenint les distàncies, tot i que ha reconegut que li costa veure de quina manera s'aplicarà.


Comentaris

envia el comentari