Pla mitjà de dos sanitaris visitant un pacient de Covid-19 a l'UCI de l'Hospital Clínic protegits amb EPI

Antoni Trilla avisa del perill que viu Catalunya: «Difícilment controlable»

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic demana més restriccions anti-Covid

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha demanat més restriccions per tal de controlar l'increment de la pandèmia de coronavirus a Catalunya. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que el creixement actual de la Covid-19 és «difícilment controlable si no es fan alguns passos més per reduir el contacte i limitar la mobilitat». També ha dit que les mesures vigents «no han frenat del tot de la situació, però tampoc està fora de control». En aquest sentit, Trilla ha lamentat que tot apunta a «setmanes de creixement» i ha alertat que serà difícil arribar a tot amb el volum d'ocupació de les UCI.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El metge català ha comentat que «esperem que el creixement sigui lent i no gaire fort, perquè les UCI estan molt plenes», alhora que ha manifestat que «és difícil atendre tots els malalts si el volum de pacients Covid creix al volum actual». Trilla ha dit que el sistema sanitari «té capacitat de resposta», tot i que ha matisat que «serà a expenses de fer altra activitat».

Sobre la situació a l'Hospital Clínic de Barcelona, ha assenyalat que estan «molt propers» a no tenir més espais per habilitar com a unitats de cures intensives. En aquest sentit ha explicat que tenen un pla molt provat, però que si l'increment de la incidència del coronavirus es manté al mateix nivell «no ens escaparem» d'haver de desprogramar activitat.

La variant britànica provoca que alguns malalts evolucionin a una situació greu de manera més ràpida

Així mateix, Trilla ha afirmat també que darrere d'aquesta situació hi pot estar la variant britànica i ha reivindicat la importància d'avançar en el procés de vacunació. El cap d'Epidemiologia del Clínic ha assenyalat que «hi ha més contagis, cosa que ja va passar al Regne Unit», alhora que ha afegit que per alguns malalts «pot ser més greu». Sobre la qüestió, ha dit que «hi ha malalts que evolucionen a una situació greu de manera més ràpida».

Ara com ara, als hospitals catalans hi ha 513 pacients crítics, 89 més que la passada setmana. En aquest sentit, la investigadora del BIOCOMSC, Clara Prats, ha explicat que durant aquesta setmana es preveu que se superin els 600 malalts crítics a Catalunya.