URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Trilla creu que no es pot atribuir al 8-M l'explosió de contagis a l'Estat

Insisteix que el repunt de Lleida s'ha detectat ràpidament i això «dona esperances que no s'estengui gaire més»

Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic el 16 de maig de 2020
Catalunya continua lluitant contra el coronavirus. | Catalunya Diari

El cap d'Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, creu que no es pot atribuir al 8-M l'explosió de contagis a l'Estat, perquè el dia abans i el dia després es movien el mateix nombre de milers de persones per Madrid i Barcelona perquè no hi havia cap restricció.

«Pot haver contribuït al contagi», reconeix Trilla

«Pot haver contribuït al contagi, potser sí, però va ser l'esdeveniment únic significatiu que va fer que de res passéssim a tot. Ja teníem bastant i no ho vèiem, i després n'hi va haver més», ha indicat a Catalunya Ràdio, on ha recordat que llavors es pensava que la majoria de casos eren importants, que es podien diagnosticar i aïllar. Sobre el repunt de Lleida, com ja va dir dimarts, ha remarcat que s'ha detectat ràpidament, i això «dona esperances que no s'estengui gaire més».

Vista ara la situació, Trilla ha concedit que el 8-M ja hi havia bastanta circulació de casos, i potser es podria haver adoptat una actitud «més estricta», però ha insistit que no només es va moure molta gent per la manifestació, sinó que la pròpia mobilitat a Madrid i Barcelona ja implicava milers de persones.

Trilla subratlla que el repunt de Lleida s'ha detectat de manera molt ràpida

«Se'ns van passar per sota molts casos que no els vam detectat, perquè o eren asimptomàtics o hi havia més transmissió que la que podíem detectar en aquell moment», ha conclòs. Del cas de Lleida, ha remarcat que el repunt s'ha detectat molt ràpid i s'han traçat bé les cadenes de contactes. Ha reconegut que hagués estat més preocupant si aquest rebrot s'hagués produït en una zona més densament poblada com Barcelona.


Comentaris

envia el comentari