El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha explicat aquest dijous, 25 de juny, a 'El Món a RAC1' que no està content amb algunes de les imatges que ha vist des que el passat divendres tot Catalunya va entrar a l'anomenada 'nova normalitat'. «M'agradaria que convisquéssim amb el virus amb una major disciplina», ha dit Trilla als micròfons de l'emissora del Grup Godó.
El cap visible del departament epidemiològic del Clínic creu que els petits rebrots que s'han anat produint en els darrers dies «seran inevitables» i demana que «la societat s'hi intenti acostumar sense alarmar-se si es controlen ràpidament».
Veu difícil un rebrot massiu durant els mesos de juliol i agost
Preguntat directament sobre les possibilitats d'un rebrot massiu al juliol o abans de la tardor, Trilla ha respost que «la realitat és que no hi ha boles de vidre perquè van quedar malmeses des de l'inici de la pandèmia». «No podem afirmar si hi haurà o no rebrot al juliol o a l'agost. Per probabilitats, en el període d'estiu, si es van controlant els rebrots, probablement conviurem amb aquets tipus de situacions. Si això va a més i comencen a augmentar molt el nombre de casos i hi ha transmissió oculta, podríem entrar en risc d 'un rebrot de magnitud més alta», afegia aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio.
Trilla també ha apuntat que les empreses càrniques, com ha passat a Alemanya, són d'especial interès per les condicions amb què treballen els empleats. I s'hi ha referit com un «punt d'especial risc» com podria ser un hospital o una residència de gent gran.
Critica l'eliminació dels límits d'aforament a Catalunya
A més, Trilla no ha dubtat a criticar aquest dijous els límits d'aforament a Catalunya, que des d'avui queden suspesos tant en espais a l'aire lliure com en espais tancats. Trilla creu que serà molt complicat que sigui la mateixa ciutadania qui autocontroli els aforaments als diversos espais, de manera que es fa complicat predir si realment tothom prendrà les mesures que pertoquen per tal de garantir la no transmissibilitat del virus.