Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Cues a la part francesa del Pertús arran de l'inici del desconfinament a França

Trilla, sobre les decisions de les fronteres: «És una situació kafkiana que hauríem d'intentar evitar»

També ha exposat els darrers resultats dels estudis sobre la hidroxicloroquina en el tractament de la Covid-19

Imatge d'un grup de persones practicant esport a la Via Laietana de Barcelona
L'arribada imminent de turistes a certes parts del país xoca amb la impossibilitat de viatjar entre regions sanitàries | ACN

El cap d'Epidemiologia  de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat aquest divendres al matí que les decisions sobre les fronteres  es podran harmonitzar per evitar situacions «kafkianes« a l'Estat. «Si avancem fronteres exteriors i deixem tancada una frontera interior és una situació kafkiana que hauríem d'intentar evitar arribar aquí. Potser estem parlant de 5 o 7 dies entre una decisió i una altra. Crec que es podran harmonitzar», ha indicat a Catalunya Ràdio.

El doctor també ha reconegut que tot plegat és un «embolic» i ha afegit que cal ser «coherent». També ha recordat que la Unió Europea ja manté especial atenció respecte a tercers països de fora de l'espai Schengen, com ara  Estats Units i el Brasil. «En aquests països s'ha de vigilar quina política se segueix respecte a l'obertura de fronteres i quins controls segueixen», ha indicat.

Per una altra banda, ha analitzat la situació en què es troben els estudis sobre la hidroxicloroquina  en el tractament de la Covid-19. Segons Trilla, s'estan coneixent els primers resultats i «per primera vegada, tres estudis ben fets apunten que l'eficàcia no sembla tan bona». D'aquesta manera, ha indicat que «és una mala notícia en l'estudi de la malaltia però una bona notícia en el sentit científic».

Repunt de contagis i 11 noves víctimes mortals del coronavirus a Catalunya

Les dades de Salut  d'aquest passat dijous van confirmar un total d'11 defuncions  més per coronavirus  a Catalunya i 277 nous positius, que representen un repunt respecte de les dades d'ahir, quan es van registrar 152 nous infectats. Així doncs, segons l'últim balanç del Departament de Salut, la xifra global de víctimes ascendeix als 12.434. A banda, amb els 277 nous casos positius testats (75 més) i ja sumen un total de 69.049. 

D'entre les víctimes, 6.787 persones han mort en hospital  o en  centre sociosanitari  (sis més), 4.082 ho han fet en una residència (quinze més) i 787 al domicili (les mateixes que en l'últim balanç), mentre que les no classificades per falta d'informació són 778 (deu menys). Fins ara hi ha hagut 4.108 persones ingressades greus i actualment en són 103, deu menys que fa 24 hores.

De moment, s'han comunicat dues morts corresponents al dimecres 10 de juny, tot i que és una dada que pot variar en els pròxims dies quan es reporti més informació. El 9 de juny n'hi va haver 1 i el dia 8, 15. Pel que fa a la retrospectiva de positius, el dia 10 se'n van declarar 47, el dia 9, 102 nous casos i el dia 8, 73.