Miraitowa i Someity, les mascotes dels Jocs Olímpics de Tòquio 2021

Els Jocs Olímpics de Tòquio se celebraran sense públic estranger

Així ho ha anunciat la ministra nipona responsable de la cita olímpica, Tamayo Marukawa

La pandèmia del coronavirus a colpejat a pràcticament tots els sectors. Un d'ells, lògicament, ha estat el del món de l'esport professional. Han estat moltes les competicions i cites ajornades o directament suspeses per culpa de la situació que es viu a pràcticament tot el món. Segurament, la més destacada ha estat la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio, previstos per l'estiu del 2020, però finalment posposats 23 de juliol al 8 d'agost del 2021.

Ara bé, l'ajornament d'aquesta tradicional cita esportiva no ha provocat que l'edició del 2021 es pugui celebrar amb total normalitat, ni de bon tros. I és que, tal com va anunciar ahir dissabte el govern japonès, els Jocs Olímpics i els Paralímpics que s'han de disputar aquest estiu a la capital nipona, se celebraran sense públic estranger a les graderies. Així ho va deixar clar Tamayo Marukawa, la ministra japonesa a càrrec dels Jocs Olímpics. 

La decisió es va prendre després d'una reunió amb els presidents del comitè organitzador de Tokio 2020, el Comitè Olímpic Internacional (COI), el Comitè Paralímpic Internacional (CPI) i la governadora de Tokio, Yuriko Koike. L'objectiu, és clar, no és altre que establir una mesura per prevenir la propagació de la pandèmia de la Covid-19 al país asiàtic. 

Una «decepció» per prioritzar «la seguretat»

A l'hora de valorar la decisió, el president del COI, Thomas Bach, ha afirmat que «accepta i respecta» la decisió del govern japonès de vetar l'entrada de públic estranger als actes dels Jocs Olímpics. «Comparteixo la decepció de tots els aficionats olímpics d'arreu del món, però el primer principi és el de la seguretat», ha assenyalat el màxim responsable del Comitè Olímpic Internacional.

«La prioritat del COI va ser, és i segueix essent organitzar uns Jocs segurs per als participants i, per descomptat, per als nostres amables amfitrions, el poble japonès», argumentava Thomas Bach després de conèixer-se la decisió.

Es retornarà l'import de totes les entrades ja comprades per estrangers

Thomas Bach també ha volgut deixar clar que tots aquells espectadors no japonesos que ja han adquirit entrades per a la cita olímpica, podran recuperar els diners. I és que, tal com ha assegurat, es retornarà als visitants estrangers l'import de totes les entrades comprades anticipadament per assistir a les competicions dels Jocs Olímpics i també dels Paralímpics de Tòquio. La cita olímpica estava prevista per a l'estiu del 2020, però la Covid-19 va obligar a ajornar l'esdeveniment, que finalment se celebrà del 23 de juliol al 8 d'agost del 2021 (i del 24 d'agost al 5 de setembre els Jocs Paralímpics).