Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, en un acte de campanya

La trista pèrdua que ha patit el PSC pel coronavirus dies abans de les eleccions

Hilario Cabezas era un líder històric veïnal i destacat activista socialista

La pandèmia del coronavirus s'emporta dia rere dia moltes vides. Actualment, la xifra de morts a causa de la Covid-19 és de 20.078 persones, segons el darrer balanç de Salut. Doncs bé, a la tràgica llista de defuncions s'ha d'afegir un dels líders històrics del moviment veïnal del barri de Sant Marti i destacat activista del Partit Socialista de Catalunya, Hilario Cabezas. Era president de l'Associació de Veïns Paraguai-Perú, voluntari del Banc d'Aliments i una persona molt estimada al barri.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La pèrdua la va donar a conèixer aquest dijous la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, entitat que aplega més de 100 entitats veïnals de la ciutat de Barcelona. «El company Hilario Cabezas, president de l'AV Paraguai-Perú, ha mort per coronavirus. Les xifres que avui veureu a la tele no són anònimes. Ens toquen de prop. Volem expressar el condol a la família, amics i i veïnes del barri, pel qual tant va treballar», ha publicat la FAVB en una piulada a Twitter.

Posteriorment, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, s'ha sumat al condol «Acomiadem a un activista i company del PSC que sempre es va dedicar en cos i ànima a millorar el seu barri i la vida dels veïns i les veïnes». Es tracta doncs, d'una pèrdua molt sentida per tota la comunitat veïnal, la ciutat de Barcelona i el partit socialista.

La xarxa s'omple de missatges per recordar a Hilario Cabezas

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha definit a Hilario Cabezas com un «activista incansable pel benestar dels seus veïns i veïnes, els barris no serien el que són sense persones com ell».

D'altra banda, altres entitats veïnals de la ciutat també s'han sumat als missatges de condol per recordar la figura d'Hilario Cabezas. És el cas de l'Observatori dels Barris del Poblenou: «Tot el respecte per un activista que sempre es va entregar en cor i anima a millorar el seu barri». Que descansi en pau.