Diego García, president de l'Associació d'Empresaris Hostalers d'Almeria

Mor de manera sobtada el conegut hostaler espanyol Diego García

Era el president de l'Associació d'Empresaris Hostalers d'Almeria

Una mort de les que ningú s'espera, i més en la situació actual que travessa Espanya. És el cas del president de l'Associació Provincial d'Hostaleria d'Almeria, Diego García, que ha mort de manera sobtada i sense que es pogués fer cap mena d'intervenció. La defunció ha tingut lloc després que el directiu se sentís afectat per alguna patologia durant la tarda d'aquest dijous. El regidor de la patronal es va dirigir a un centre hospitalari de la capital provincial, on el van traslladar a un altre de Granada, i allà és on va acabar morint, sense esclarir exactament la causa de la mort.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El president de l'Ashal encapçalava la institució des del 2013 i sempre ha estat un pilar fonamental de la gastronomia de la seva localitat natal. Nascut el 1967 a Almeria, es va formar a l'Escola d'Hostaleria d'Almeria, tot i que des de ben aviat coneixia com funcionava el món de la cuina perquè ajudava a la seva família al restaurant 'Building', situat al passeig marítim de la mateixa ciutat. En l'actualitat, regentava aquest local i el 'Portón de la Bahía', situat a escassos metres de l'anterior.

 

 

Una persona estimada i defensor del gremi

L'any 2019 es va celebrar la darrera 'Feria de Almería' i Diego García en va ser el pregoner. El motiu de la seva elecció, a més de la gran estima que li professa la ciutat, és que Almeria ostentava aquell mateix any el títol de Capital Espanyola de la Gastronomia. El xef, amb la col·laboració del consistori de la capital, va dur a terme el que es coneixeria com la 'Ruta de Tapas por Almería'. Un acte que va aconseguir ser declarat d'interès turístic andalús, on tots aquells que s'apropen a la ciutat poden degustar productes típics de la zona i anar de bar en bar.

«Al nostre president se li va aturar el cor, aquell que tenia obert a tots per escoltar i per estar sempre pendent que tot al seu voltant tingués un color millor. El mateix que no ha pogut aguantar la pressió, indescriptible, d'aquests últims dies», ha compartit a les xarxes socials l'associació d'hostalers que presidia.

Un altre dels organismes que ha aprofitat per enviar un missatge de condol ha estat la Diputació d'Almeria, a través del seu president Javier A. García. «Sentim un profund dolor per la pèrdua de Diego García una persona qui mai oblidarem per la seva entrega, compromís, afany de servei públic i excel·lent treball que ha desenvolupat al llarg de tota la vida a favor del col·lectiu. Ha estat el millor ambaixador d'aquest sector, dels nostres professionals i de la gastronomia de la província que deixa un valuós llegat que tots els habitants d'Almeria ens sentim molt orgullosos», diu el president en un comunicat.

Una altra de les mostres d'afectes prové del president de l'Associació d'Empresaris d'Almeria, José Cano: «Estem consternats per la seva mort. Per mi, Diego sempre ha estat un referent com a persona i empresari, amb un treball incansable per compartir les seves conviccions i defensar a tots els empresaris de l'hostaleria, bars i restaurants que treballen a Almeria», ha conclòs. Altres personalitats de la localitat també han volgut expressar el seu condol per la notícia als familiars.