Un professional sanitari pren la temperatura a una dona abans de realitzar la prova PCR

La raó que ha donat una jove catalana per incomplir la quarantena

S'ha saltat el confinament per motius laborals

La por de perdre l'ocupació o el simple desconeixement del protocol anti-coronavirus porta a molts joves a saltar-se l'aïllament. Per això, el Govern català i la Creu Roja han posat en marxa una campanya de sensibilització per a prevenir els contagis del coronavirus entre els joves.

Aquesta acció s'ha centrat principalment en l'oci nocturn, arribant fins a més de 50.000 joves. La campanya ha coincidit amb l'estiu i es preveu que s'allargui fins al 15 de setembre. Per al moment, els informadors han realitzat més de 13.400 intervencions a peu de carrer amb l'objectiu de donar indicacions, alhora que s'han distribuït 48.384 màscares.

Els principals transmissors del virus

La Creu Roja destaca que sembla que els joves van prenent consciència sobre l'ús correcte de la mascareta i altres mesures de prevenció; tot i que una de les que segueix preocupant és l'incompliment de les quarantenes.

Aquest és precisament el cas d'una jove de Manresa que va acudir a un sopar mentre esperava el resultat de la PCR, que finalment va donar positiu. Aquest acte d'irresponsabilitat va obligar a 17 persones a aïllar-se.

No obstant això, no tot és irresponsabilitat. Una jove de 25 anys de Barcelona va acudir al seu centre d'Atenció Primària després que una persona del seu cercle familiar presentés símptomes. Aquesta, qui no vol revelar la seva veritable identitat, va passar les primeres 36 hores a casa, seguint la quarantena. «Just va coincidir que aquests dos dies no havia d'anar a treballar, però el tercer ja no vaig poder quedar-me a casa», explica la jove.

La noia, qui sospitava que podia estar infectada, va donar negatiu al test, per la qual cosa va assumir que ella tampoc estaria contagiada i es va saltar la quarantena. «No estic orgullosa del que vaig fer, però si no em saltava la quarantena, em quedava sense feina», afirma.

«Quan vaig anar a fer-me la PCR al CAP, em van oferir tramitar-me la baixa mèdica fins a esperar els resultats i poder complir amb el tancament, però jo sabia que si em demanava la baixa, em feien fora de la feina», explica la jove. Problemes com aquest, units al desconeixement d'alguns sobre el fet que per molt que es doni negatiu, cal quedar-se en quarantena igualment, han tingut com a conseqüència un augment de casos de contagi en els últims mesos.