Imatge d'ambulàncies al carrer

Una trobada familiar provoca un important brot de coronavirus a la Selva

En total, Salut ha confirmat 28 persones contagiades, que es troben aïllades

Una trobada entre familiars pot haver estat l'origen d'un nou brot de coronavirus amb 28 positius detectat a Girona. El focus ha estat localitzat, segons ha avançat la cadena SER Catalunya, en el municipi d'Anglès, a la comarca de la Selva, i el departament de Salut ja en té constància de la seva existència. 

L'Ajuntament destaca el bon seguiment i l'evolució «positiva» del brot

La regidora de Salut d'Anglès, Neus Moragas, ha insistit que s'espera que el brot estigui controlat en molt poc temps, ja que presenta una evolució «positiva». Ara bé, és destacable que el virus hagi arribat en municipis com aquest, que havien quedat una mica al marge durant la primera onada de la pandèmia. De fet, en el passat es van realitzar força poques proves PCR, una situació molt diferent de l'actual. 

Des del Centre d'Atenció Primària (CAP) d'Anglès s'ha realitzat el rastreig i posterior testat de tots els contactes dels contagiats, i se'ls està realitzant un seguiment adequat perquè compleixin les mesures d'aïllament. En els pròxims dies es repetiran les proves PCR per assegurar-se que donen negatiu.

Pel que fa al consistori, ha decidit tancar durant tota una setmana el centre de dia per a la gent gran, seguint les recomanacions del departament de Salut de la Generalitat. L'Ajuntament, si bé no participa de manera directa en el seguiment dels contagis, sí que ha deixat la porta oberta per unir-se a l'esforç del personal de l'àrea bàsica de salut del poble. 

El risc de rebrot es manté moderat a la demarcació de Girona

A la regió sanitària de Girona, els casos confirmats per PCR acumulats són 6.743, 60 més, i pugen a 8.825 si es tenen en compte totes les proves. Han mort 824 persones des de l'inici de la pandèmia (+1). El risc de rebrot es manté en moderat i se situa en 71,83 -fa uns dies era alt, 98,68 en l'interval del 23 al 29 de juliol- i la Rt es manté per sota 1, que és on s'ha de situar (0,91; 1,22 en l'interval de set dies anterior). La taxa de confirmats per PCR és de 35,27.A Figueres, un dels municipis amb restriccions, el risc de rebrot és molt elevat, 357,43, però manté una clara tendència a la baixa -808,36 del 23 al 29 de juliol-. La Rt es troba per sota d'1 (0,82). A la capital de l'Alt Empordà s'han confirmat 583 casos per PCR des de l'inici, 668 amb totes les proves. 11 persones han mort.